Η πρόταση περιέχεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο νέος επικεφαλής της οργάνωσης, Τιμολέον «Τιμοσένκο» Χιμένες, και αναρτήθηκε στον ιστότοπό της (www.farc-ep.co) χθες.

Υπάρχουν θέματα τα οποία «θα θέλαμε να συζητήσουμε σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση, που αναφέρει ότι θα μπορούσαν να τεθούν υπό συζήτηση ζητήματα όπως οι εχθροπραξίες, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ελευθερία του εμπορίου και των επενδύσεων, το περιβάλλον και άλλα.

Η ανακοίνωση δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση προς τον κολομβιανό πρόεδρο να αρχίσει διάλογος, πάντως η οργάνωση ζητεί σε αυτή την «επαναφορά της ημερησίας διάταξης» των προηγούμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, επί των ημερών του πρώην προέδρου Αντρές Παστράνα, πριν από μια δεκαετία και πλέον.

Η σύγκρουση στην Κολομβία «δεν θα επιλυθεί εάν οι φωνές μας δεν ακουστούν», τονίζει ο επικεφαλής των FARC, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ροδρίγο Λονδόνο και ανέλαβε την ηγεσία την 5η Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά το θάνατο του προκατόχου του, Αλφόνσο Κάνο, σε επιχείρηση του στρατού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από