Η κατάργηση του «Νόμου Μπέκαμ» το 2010 που προέβλεπε φορολόγηση των ποδοσφαιριστών των ισπανικών ομάδων με συντελεστή 24% και η υιοθέτηση από την 1η Ιανουαρίου των νέων φορολογικών συντελεστών που φτάνουν ακόμα και το 56% για τα εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ, βάζει βόμβα στα θεμέλια της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Τα νέα δεδομένα στην Ισπανία δημιουργούν προσδοκίες στην Πρέμιερ Λιγκ πως θα αποσπάσει τα ακριβοπληρωμένα διαμάντια της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Η αύξηση κατά 7% σε σχέση με πέρυσι της φορολογίας για εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ αγγίζει το 90% των παικτών των 20 συλλόγων της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος που πλέον γίνονται πιο ακριβοί για τις ομάδες που, ως επί το πλείστον τους δίνουν τα χρήματα «καθαρά» αναλαμβάνοντας το βάρος της φορολογίας.

Οι συντελεστές της φορολογίας δεν είναι ίδιοι για όλες τις περιφέρειες της Ισπανίας, γιατί εξαρτάται από το πόσο έχουν πληγεί από την κρίση. Στη Μαδρίτη, για παράδειγμα, ο φόρος για τα υψηλά εισοδήματα είναι 52%, ενώ στην Καταλονία φτάνει το 56%.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η καθυστέρηση από πλευράς Αμπιντάλ να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Η Αρσεναλ προσπαθεί να ωφεληθεί απ’ αυτήν την κατάσταση, ενώ αρκετές αγγλικές ομάδες άρχισαν να απλώνουν δίχτυα στο ισπανικό ποδόσφαιρο.