Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής περιπέτεια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο 28χρονος παίκτης. Δεν είναι η μορφή του προβλήματος (θρόμβος στην ιγνυακή φλέβα του ποδιού) που έθετε σε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του. Δεν είναι μοναχά το γεγονός ότι έπρεπε να παραμείνει εκτός δράσης χωρίς ουσιαστικά να νιώθει κάποιον πόνο, δίχως να τον ενοχλεί κάτι, όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες περιπτώσεις τραυματισμών. Δεν είναι, τέλος, η προσμονή των καθαρών αποτελεσμάτων που σε κάθε μηνιαία εξέταση αναβάλλονταν επ’ αόριστον και μαζί η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Περπέρογλου ένιωθε καλά, συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης αλλά μπροστά στον κίνδυνο να αποκτήσει ύστερα από κάποια (συνηθισμένη στο μπάσκετ) σύγκρουση σοβαρό αιμάτωμα, που λόγω των αντιπηκτικών που λάμβανε θα τον έθετε ξανά σε κίνδυνο, παρέμενε… μετέωρος! Ακροβατούσε στο… κενό, διότι ήταν ουσιαστικά ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός δεν δεσμευόταν μαζί του με συμβόλαιο και ο Περπέρογλου δεν είχε την ασφάλεια μιας συμφωνίας που είχε πάρει σάρκα και οστά σε υπογεγραμμένο χαρτί.

Την απέκτησε μόλις την περασμένη Τετάρτη όταν η συμφωνία που είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός την 26η Ιουλίου ενεργοποιήθηκε με τις υπογραφές των δύο πλευρών σε συμβόλαιο πέντε μηνών. Την ίδια μέρα κατατέθηκε στον ΕΣΑΚΕ (ως προσθήκη παίκτη για τον Παναθηναϊκό) και την επόμενη ο Περπέρογλου επέστρεψε στους αγώνες ύστερα από επτά μήνες.

Οσοι δεν θυμούνται, ο 28χρονος άσος στις 19/7 σε εξετάσεις που πέρασε για την εθνική ομάδα βρέθηκε να έχει παρουσιάσει θρόμβο στο πόδι. Εμεινε στο νοσοκομείο για να λάβει ενδοφλέβια αγωγή μέχρι τις 25/7 και μόλις πήρε εξιτήριο ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Στα προσύμφωνα πάντα προβλέπονται ιατρικές εξετάσεις πριν από την υπογραφή συμβολαίων, τα οποία είθισται να συντάσσονται και να πηγαίνουν στον ΕΣΑΚΕ τον Σεπτέμβριο. Για δύο μήνες η κατάσταση της υγείας του Περπέρογλου του απαγόρευε να αγωνιστεί και έτσι δεν υπέγραψε συμβόλαιο.