Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω. Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χιονόπτωση στο νομό Χανίων.

Χιονόνερο πέφτει στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει το βράδυ στα βόρεια προάστια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στην Αθήνα από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3

βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και καταιγίδες κατά περιόδους αυξημένες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στα Χανιά

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η χιονόπτωση στο νομό Χανίων. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε πάρα πολλά σημεία χρειάστηκαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους.

Το πρωί της Τρίτης έκλεισαν οι οδικοί άξονες προς τη Χώρα Σφακίων, στο ύψος του χωριού Ίμπρος, ενώ με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο προς τα Ασκύφου.

Κλειστό είναι και το οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, στο 24ο χιλιόμετρο, ενώ προβλήματα έχει προκαλέσει η χιονόπτωση στο Ανατολικό Σέλινο, στο ύψος της τοποθεσίας «Πέτρα Σελί».

Πτώση της θερμοκρασίας αύριο

Αύριο, Τετάρτη, το κρύο θα είναι ακόμη πιο τσουχτερό, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται για αύριο νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ υπάρχει κίνδυνος παγετού τη νύχτα στα ηπειρωτικά που στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.