Είχε να δει θέση βασικού από τις 16 Οκτωβρίου εναντίον της Ξάνθης. Ο Βίκτορ Βιτόλο όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά έδειξε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα με την απόδοσή του ότι ίσως τον αδικεί! Ο ισπανός αμυντικός χαφ ήταν «όλα τα λεφτά», η όαση στον κακό χθεσινό Παναθηναϊκό, κάνοντας πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίως όμως ήταν ένα… μηχανάκι στο κέντρο που έτρεχε ασταμάτητα, έκοβε, στριφογύριζε και ήταν σχεδόν πάντα μέσα στα πόδια των αντιπάλων του, βοηθώντας ανασταλτικά τον ΠΑΟ. Από δική του πάσα στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας ήρθε το χρυσό γκολ των Πρασίνων. Ο Βιτόλο, που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στους Πράσινους από τον ΠΑΟΚ το προηγούμενο καλοκαίρι, δικαίως αναδείχτηκε χθες πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Οπως λέει δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, καθώς θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής:

«Είμαι παίκτης της ομάδας και έχω τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να τα δίνω όλα. Θα τιμήσω το συμβόλαιό μου και τη δουλειά μου.

Είναι αλήθεια ότι σε κανέναν δεν αρέσει να κάθεται στον πάγκο. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω, να παίρνω χρόνο συμμετοχής και να βοηθάω την ομάδα». Ο Φερέιρα που χρησιμοποίησε βασικό τον Βιτόλο, κυρίως λόγω της τιμωρίας του Κατσουράνη, αποκάλυψε το σκεπτικό του: «Οι αλλαγές γίνονται ανάλογα με την ανάγκη του ματς. Ο Βιτόλο έπαιξε καλά, αλλά κάνει διαφορετική δουλειά από τον Σιμάο ή τον Κατσουράνη. Στο ποδόσφαιρο ισχύει η αρχή της συμπλήρωσης. Ο Βιτόλο θα παίζει όταν το στυλ του εξυπηρετεί το πρόγραμμα ή το συμφέρον της ομάδας. Ετσι πας μπροστά στο ποδόσφαιρο. Ανάλογα με τις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού, προσαρμόζεις τα πλάνα σου και χρησιμοποιείς τους κατάλληλους».

n Πολλά υβριστικά συνθήματα ακούστηκαν στο ΟΑΚΑ από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ εναντίον των πολιτικών, του Μαρινάκη και της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Υπήρχε ακόμη πανό συμπαράστασης στο Alter και τη Χαλυβουργική. Εισιτήρια: 9.216.