Θέση στο πάνθεον των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που κατέκτησαν τρεις φορές τη Χρυσή Μπάλα αναμένεται να πάρει απόψε στο Kongresshaus της Ζυρίχης (20.00 Eurosport) ο Λιονέλ Μέσι.

Πίσω από τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιστορίας της Μπαρτσελόνα βρίσκεται η ιστορία μίας πετσέτας φαγητού!

«Είναι η πετσέτα για την οποία πολλοί πιστεύουν πως άλλαξε την ιστορία της Μπαρτσελόνα. Αν δεν υπήρχε, ο Λέο θα έπαιζε σε άλλη ομάδα», αναφέρει ο Οράσιο Γκαγκιόλι, ένας από τους ανθρώπους που πίεσαν ώστε ο Μέσι στα 13 του χρόνια να υπογράψει συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα.

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε στη Βαρκελώνη μαζί με τον πατέρα του Χόρχε τον Σεπτέμβριο του 2000 όταν η Νιούελς Ολντ Μπόις τους ενημέρωσε πως δεν μπορεί να καλύπτει τα έξοδα της θεραπείας που ακολουθούσε λόγω της προβληματικής ανάπτυξής του.

Ο Μέσι εντυπωσίασε στις προπονήσεις τον τότε τεχνικό διευθυντή της «Μασία» Κάρλες Ρέσας, αλλά η διοίκηση έδειχνε απρόθυμη να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο.

Ο Χόρχε Μέσι απαίτησε εγγυήσεις για να παραμείνει στη Βαρκελώνη όταν ο Ρέσας πήρε μία πετσέτα στο τένις κλαμπ όπου βρισκόταν και έγραψε το πρώτο συμβόλαιο του Λιονέλ του ευθύνη παρουσία του Γκαγκιόλι και του συνεργάτη του Τζόζεπ Μιγκουέλα. Τα τελευταία χρόνια η πετσέτα φυλάσσεται από τους Γκαγκιόλι και Μινγκουέλα σε τραπεζική θυρίδα.