Η περιφέρεια δείχνει τα δόντια της με τον Κολοσσό Ρόδου να περνά «τρένο» από το Περιστέρι (66-46) και να παραμένει στο γκρουπ των πρωτοπόρων της Α1 και το Ρέθυμνο να ονειρεύεται πλέον εξάδα μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία επί του Αρη (88-83).

Οι Ροδίτες πέρασαν με εντυπωσιακό τρόπο από το Περιστέρι και υποδέχονται την Τετάρτη (φινάλε πρώτου γύρου) σε ντέρμπι κορυφής τον Παναθηναϊκό! «Αν μας το έλεγε κάποιος αυτό στην αρχή του πρωταθλήματος δεν θα στοιχημάτιζα σε αυτό ούτε ένα ευρώ. Κάναμε δέκα νίκες και τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ» είπε ευτυχισμένος ο τεχνικός του Κολοσσού Βασίλης Φραγκιάς, που είχε προλάβει όταν κοουτσάριζε το Περιστέρι τον αντίπαλο κόουτς (Αργύρης Πεδουλάκης) με μαύρα μαλλιά!

«Τον καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά η ομάδα του θα βρει τον δρόμο της» τόνισε ο συνάδελφος του «Αρτζι», που είδε την ομάδα του (Τσάμης 15, Χαρίσης 13, Γεωργαλής 8) να δείχνει σοβαρότητα από την αρχή (21-8 στο 10′, 42-16 ημίχρονο) και να μην υποτιμά το λαβωμένο (χωρίς Ρόμπι, Μπόατενγκ) Περιστέρι (Μανωλόπουλος 16 π., Σκοτ 9 π.). «Νιώθω σαν να έχουμε κατεβάσει τον διακόπτη. Δεν μπορεί να κάνουμε μόνο 2 φάουλ στο ημίχρονο» τόνισε ο Πεδουλάκης.

Στο Ρέθυμνο έχουν ακόμα… Χριστούγεννα, με τον Ντιόντε Κρίστμας να συνεχίζει σε τρελούς ρυθμούς (16 π. και το τρίποντο με το οποίο «κλείδωσε» το ματς κάνοντας το 87-81). Εξαιρετικοί δίπλα του και οι Πέτγουεϊ (18 π.) και Λάτοβιτς (15 π.), ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Αρης ήταν μπροστά (53-46 στο 26′) – Ντέιβις 19 π. και Τζέιμς 14 π. για τον Αρη.

«Μεγάλη νίκη επί μιας ομάδας με την οποία όλοι μεγαλώσαμε μπασκετικά» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Στέργιος Κουφός, ενώ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για τον Αρη πρόσθεσε: «Μπορούσαμε να ρεφάρουμε το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα».