Δικαίωμα να εγγραφούν στα ΑΕΙ βάσει της γενικής σειράς έδωσε, κατ’ εξαίρεση και μόνο για φέτος, το υπουργείο Παιδείας σε εκατοντάδες δικαιούχους που είχαν επιτύχει εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο βάσει της ειδικής σειράς υποψηφίων (όσοι είχαν παλαιότερα δικαίωμα μετεγγραφής), αλλά κατόπιν προέκυψε ότι δεν εντάσσονταν στην κατηγορία αυτή. Πρόκειται για υποψηφίους οι οποίοι διαγράφηκαν από τα τμήματα ή σχολές αρχικής εισαγωγής, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος, επειδή μετά την εισαγωγή τους, η οποία έγινε για πρώτη φορά με αυτό το νέο σύστημα της ειδικής κατηγορίας αντί της μετεγγραφής, διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για διάφορους λόγους (π.χ. είχε ενηλικιωθεί αδελφός, υπερέβαιναν τα εισοδηματικά κριτήρια κ.ά.).

Μόνο για φέτος, οι εν λόγω υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν με τη γενική σειρά στη Σχολή ή το τμήμα της επόμενης προτίμησής τους βάσει του μηχανογραφικού τους δελτίου. Προϋπόθεση είναι να έχουν συγκεντρώσει σύνολο μορίων ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα, με τη γενική σειρά. Επιπλέον, οι διαγραφέντες διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το τρέχον έτος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας www.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή από αύριο Τρίτη 10/1/2012 μέχρι και την Παρασκευή 13/1/2012.

Χρηματοδότηση στοπ. Προθεσμία μέχρι τον Φεβρουάριο, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εκλογής εσωτερικών μελών στα νέα τους συμβούλια διοίκησης, αναμένεται να δώσει στα πανεπιστήμια το υπουργείο Παιδείας, προτού διακόψει τη χρηματοδότηση σε όσα δεν συμμορφωθούν.

Για το θέμα αυτό οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων συναντώνται σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ενόψει της λήξης της αρχικής προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου, ημερομηνία από την οποία απειλούνται με διακοπή των κονδυλίων (πλην λειτουργικών δαπανών) όσα ιδρύματα δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Στην πράξη απειλούνται σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αφού ώς τώρα μόνο δύο την έχουν ολοκληρώσει.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους έχουν προσφύγει εναντίον της διαδικασίας εκλογών που ορίζει ο νέος νόμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτηση που θα εκδικαστεί στις 3 Φεβρουαρίου.