Συγκεκριμένα, μετ΄εμποδίων διεξάγονται οι μετακινήσεις στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης, όπου το ένα ρεύμα παραμένει κλειστό. Σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων στον νομό Ιωαννίνων.

Στο 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας και στο 105ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης μέσω Κόνιτσας σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης, όπου το ένα ρεύμα κυκλοφορίας έχει κλείσει.

Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε σε εκατοντάδες νταλίκες στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι Αρχές επέτρεψαν την κυκλοφορία τους προς τα Τρίκαλα.

Σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία στον νομό Ιωαννίνων, και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου.

Μηχανήματα απομάκρυναν το χιόνι και έριξαν αλάτι στο οδόστρωμα, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα σε πολύ ορεινές περιοχές.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους οδηγούς. Ανάμεσα στις συμβουλές είναι να διαθέτει το όχημα αντιολισθητικές αλυσίδες, να ενημερώνονται οι οδηγοί για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι εφοδιασμένο το όχημα με καύσιμα, να έχουν οι οδηγοί αναμμένα τα φώτα πορείας όπου δεν υπάρχει καλή ορατότητα και άλλα.

Σε περίπτωση που το όχημα ακινητοποιηθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων συμβουλεύει τους οδηγούς:

  • Να μην προσπαθούν να πατήσουν γκάζι για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί μπορεί να βυθιστούν πιο βαθιά στο χιόνι
  • Να μετακινούν δεξιά αριστερά τους τροχούς για να διώξουν το χιόνι
  • Να ειδοποιούν την αστυνομία
  • Να παραμένουν στα οχήματα και να ανάβουν τη μηχανή για δέκα λεπτά ανά μία ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από το χιόνι

Προβλήματα δημιούργησαν και οι θυελλώδεις άνεμοι στα νησιά. Την Παρασκευή, στο λιμάνι της Τήνου, τα κύματα παρέσυραν τουλάχιστον 30 οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Ο καιρός την Κυριακή

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και θα εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου και από το βράδυ στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στο Ιόνιο με βαθμιαία εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης και στα ορεινά της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.