Ο Χάρι Μπάρκχαρτ αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες που συνδέονται με τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν σε 13 σημεία του Λος Αντζελες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πολιτείας, Στηβ Κούλι.

Ο Χ. Μπούρκχαρτ, ο οποίος φρουρείται στενά από τρεις βοηθούς σερίφη και έμοιαζε κατά διαστήματα αποπροσανατολισμένος στη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής του σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, θα κρατηθεί μέχρι να καταβάλει εγγύηση 2,85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την κράτησή του χωρίς εγγύηση επικαλούμενοι τη γερμανική καταγωγή του και υποστήριξαν ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα.

O αστυνομικός ερευνητής Έντουαρντ Νόρντσκογκ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους εμπρησμούς έγιναν αργά τη νύχτα, όταν οι ένοικοι των πολυκατοικιών κοιμόντουσαν.

«Η γνώμη μου είναι πως κίνητρο του κατηγορουμένου ήταν η οργή του εναντίον των Αμερικανών και πως βάζοντας τις φωτιές ήθελε να βλάψει και να τρομοκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της πόλης και της κομητείας του Λος Άντζελες», τόνισε ο Εντ. Νόρντσκογκ.

Ο Χ. Μπούρκχαρτ φέρεται ότι άρχισε τους εμπρησμούς μια ημέρα αφού η μητέρα του, η Ντοροτέε Μπούρκχαρτ, συνελήφθη στο Λος Άντζελες βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί στη Γερμανία για πολλές κατηγορίες για απάτη -κατηγορείται ότι είχε καταχραστεί τις εγγυήσεις πολλών ενοικιαστών και δεν είχε πληρώσει ένα λογαριασμό 10.000 δολαρίων για εμφυτεύματα στήθους.

Στις ΗΠΑ φέρεται ότι διατηρούσε μια επιχείρηση ερωτικού μασάζ.

Στη Γερμανία, εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο Μπούρκχαρτ είναι ύποπτος ότι έβαλε τη φωτιά που έκαψε το σπίτι της οικογένειάς του στο Νοϊκίρχεν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από