Δεν είναι γνωστό εάν ο ερυθρός τόνος της φωτογραφίας πούλησε ακριβά το τοµάρι του πριν καταλήξει στον πάγκο του… χασάπη. Το βέβαιο είναι πάντως ότι πουλήθηκε ακριβά: 565.000 ευρώ έβγαλε από την τσέπη του ο ιδιοκτήτης µιας διάσηµης αλυσίδας εστιατορίων σούσι στο Τόκιο για να τον αποκτήσει στην πρώτη δηµοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τζουκίτζι, η οποία βρίσκεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα και είναι η µεγαλύτερη στον κόσµο. Από µία απλή διαίρεση της τιµής µε τα 269 κιλά του ψαριού προκύπτει ότι ο εστιάτορας θα πρέπει να διαθέσει τη µερίδα αντί 50 ευρώ. Αυτός διαβεβαιώνει ωστόσο ότι εκείνοι που θα σπεύσουν να δοκιµάσουν το νόστιµο έδεσµα θα πληρώσουν όπως πάντα 4 ευρώ. Οσο για τον ατυχή τόνο, µπορεί να παρηγορηθεί µε την ιδέα ότι µε το µισό δισ. έγινε ο ακριβότερος στην ιστορία της Ιαπωνίας.