Η έκπληξη της χθεσινής αγωνιστικής αφορά τον Φερέιρα. Ο πορτογάλος προπονητής άφησε σπόντες για τη διαιτησία, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν, ενώ και η γραμμή του ΠΑΟ είναι να κρατούν χαμηλούς τόνους.

Το 1-1 στο Αγρίνιο αφήνει τον Παναθηναϊκό έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και μολονότι οι Πράσινοι έχουν δύο ματς λιγότερα, η πίεση αυξάνεται και οι δυσκολίες μεγαλώνουν. Να αισθάνεται, άραγε, άγχος και ο Φερέιρα; Το βέβαιο είναι πως πρέπει να βρει λύσεις για δύο σοβαρά θέματα που προέκυψαν στον χθεσινό αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Κατ’ αρχάς, φάνηκε εντελώς επιπόλαια η σκέψη να εκτίσει την ποινή του ο Λέτο σε αυτό το παιχνίδι. Ο Αργεντινός μοιάζει όλη η επίθεση του ΠΑΟ και δεν αντικαθίσταται τόσο εύκολα. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον Κλέιτον ή τον Μαυρία – αυτοί δεν είναι αυθεντικοί κυνηγοί. Ο ΠΑΟ στο ρόστερ του διαθέτει δύο σέντερ φορ. Δεν τους εμπιστεύεται ο προπονητής; Ο μεν Πετρόπουλος, μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις. Ο δε Τοτσέ, έδειξε πως μέσα στην περιοχή αξίζει την προσοχή μας. Ηταν μέσα σε δύο φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, σημείωσε ένα ωραίο γκολ και αν δεν υπήρχε ο Μπλάζιτς θα μπορούσε να είχε «μιλήσει» πριν από τις καθυστερήσεις. Συμπέρασμα: σαφώς ο Ισπανός δεν συγκρίνεται με τον Σισέ, αλλά δεν είναι και για να αγνοείται πλήρως…

Το δεύτερο ζητούμενο αφορά τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Ο ΠΑΟ δείχνει λες και θέλει να αφήνει τους αντίπαλους επιθετικούς να βάζουν γκολ με κατά μέτωπον επίθεση. Χθες, το έπραξε και ο Παναιτωλικός, με τον Καμαρά να τρυπά την οπισθοφυλακή του Φερέιρα. Με τον Μπουμσόνγκ να μένει εκτός μάχης για περίπου ενάμιση μήνα (κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του ποδιού) και τον Καντέ να φεύγει για το Κόπα Αφρικα, το μήνυμα είναι σαφές: κάποιος μπακ πρέπει να έρθει. Αλλά το ζήτημα σχετίζεται με το αν υφίσταται διοίκηση για να πληρώσει και να τον αγοράσει.