Για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Γούμενος. Οι οφειλές του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα ανέρχονται σε 1.045.000 ευρώ και δεν αφορούν την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, αλλά την περίοδο μετά το 2004 όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος στην ΑΕ Παρατηρητής, που δραστηριοποιείται στις εκδόσεις και το ραδιόφωνο.

Ο Γ. Γούμενος συνελήφθη στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, αλλά παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου καθώς η έδρα της εταιρείας είναι στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ απασχολεί τις διωκτικές Αρχές. Από το καλοκαίρι του 2009 εκκρεμεί εις βάρος του δίκη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο Γ. Γούμενος κατηγορείται ότι οικειοποιήθηκε 890.000 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διάστημα 2003 – 2006. Επίσης φέρεται να πήρε σε δύο δόσεις χρήματα από τα ταμεία για την κάλυψη υποχρεώσεων της ομάδας. Ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ τα χρήματα κι επιπλέον αρνήθηκε να παρουσιάσει σχετικά παραστατικά για τις οικονομικές κινήσεις. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν επίσης χρέη της ομάδας σε τρίτους καθώς και ατασθαλίες στα λογιστικά. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση του ΑΣ ΠΑΟΚ και ακόμη 26 μετόχων του Δικεφάλου. Είχε προηγηθεί επεισοδιακή κατάληψη των γραφείων της ομάδας από οργανωμένους οπαδούς.

Ο Γ. Γούμενος κατηγορήθηκε το 2003 και για απάτη εις βάρος επενδυτών της χρηματιστηριακής εταιρείας Βορειοελλαδική, την οποία διατηρούσε τότε. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ως ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν διαχειρίστηκε όπως του ζητήθηκε μετοχές αξίας περίπου 74.000 ευρώ (25 εκατ. δραχμές), με αποτέλεσμα οι πελάτες του να χάσουν τα χρήματα που είχαν επενδύσει. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα επίμαχα χαρτοφυλάκια «εξαφανίστηκαν» από πελάτη της εταιρείας του, ο οποίος είχε μεσολαβήσει εκπροσωπώντας μερίδα μικροεπενδυτών.

Νέα υπόθεση υπέρογκων οφειλών προς το Δημόσιο, άνω των 10 εκατ. ευρώ, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή σύλληψη ιδιοκτήτριας λογιστικού γραφείου. Πρόκειται για την Παρασκευή Κεμεντζετζίδου, 48 ετών, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο για «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση». Οπως ανακοινώθηκε, η 48χρονη έχει οφειλές 10,6 εκατ. ευρώ μόνο για το δίμηνο Απρίλιος – Μάιος 2011, ποσό που εκτινάχθηκε εξαιτίας σειράς προστίμων και προσαυξήσεων.

Στο μεταξύ, σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη ο έμπορος ειδών υγιεινής Αναστάσιος Κιόλογλου, που είχε συλληφθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές 19,3 εκατ. ευρώ. Η έφεση του επιχειρηματία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.