Με παλιούς, πιστούς συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά αλλά και άφθαρτα ονόματα του κόμματος που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 35-50 ετών προχωράει η στελέχωση των ψηφοδελτίων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Και ενώ ακόμα δεν έχουν κλείσει οριστικά οι λίστες, ήδη αρκετοί από τους νέους υποψηφίους έχουν πάρει το πράσινο φως και έχουν ξεκινήσει τον μαραθώνιο αύξησης της αναγνωρισιμότητάς τους καθώς έχουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού απέναντι σε πολύπειρους βουλευτές και επώνυμα στελέχη της ΝΔ.

– Στην «καυτή λίστα» της Β’ Αθηνών αναμένεται να κατέλθουν ο Δημήτρης Κούκης (δικηγόρος, στο παρελθόν ήταν ταμίας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), η επιχειρηματίας και σύμβουλος επικοινωνίας Δέσποινα Μπακάλη (συνεργάστηκε παλιά με τον πρόεδρο της ΝΔ), η δημοσιογράφος Αννα Καραμανλή ενώ προς τα εκεί φαίνεται να οδεύει και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Στην ίδια περιφέρεια ενδέχεται να κατέλθει και η Βασιλική Τζότζολα από τον τομέα Επικοινωνίας και Τύπου της ΝΔ .

– Στον Πειραιά βέβαιη είναι η είσοδος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην Α’ Περιφέρεια και του φίλου του προέδρου της ΝΔ (όπως αυτοπροσδιορίζεται), δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη στη Β’.

– Στην Περιφέρεια Αττικής θα κατέβουν ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Στέφανος Αγιάσογλου και ο Πάνος Λειβαδάς, πρώην γραμματέας Επικοινωνίας στην κυβέρνηση Καραμανλή.

– Στη Θεσσαλονίκη στην Α’ Περιφέρεια ο επίσης παλιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Στράτος Σιμόπουλος και ο Δημήτρης Πανοζάχος, πρώην Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ στη Β’ Περιφέρεια η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.

– Στη Φλώρινα ο Σωτήρης Βόσδου και στην Κοζάνη ο Διαμαντής Βαχτσεβάνος, αμφότεροι στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

– Στους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά συγκαταλέγεται ακόμα ο Διονύσης Σταμενίτης που θα κυνηγήσει τον σταυρό στην Πέλλα, ενώ προσωπική επαφή με τον πρόεδρο έχουν ο μάνατζερ Γιάννης Παππάς στα Δωδεκάνησα, ο Αποστόλης Πόδας, επιχειρηματίας στην Πιερία, και ο Θανάσης Σδράλης, εκπαιδευτικός στα Γρεβενά.

– Στη Λακωνία έχει γίνει πρόταση στον πρώην γενικό διευθυντή της ΝΔ Μενέλαο Δασκαλάκη. Στην Αρκαδία ο Κώστας Βλάσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στη Βοιωτία ο Τάσος Ιγγλέσης, παλιός συνεργάτης του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ στις Κυκλάδες η Φιλιάννα Χωματά, κόρη παλαιού βουλευτή.