Με αθόρυβο βήμα, μια παραμυθένια αρκούδα θα φτάσει μέχρι τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Σκοπός της να αποκαλύψει έναν κόσμο αντιθέσεων, αντιφάσεων, διαφοράς αλλά και ενότητας ώστε να φωτίσει τις άγνωστες πλευρές του κόσμου που μας περιβάλλει. Ολα αυτά μέσα από τη διαρκή συνομιλία με τη μουσική, τον λόγο και την εικόνα, στην παράσταση «Το αθόρυβο πάτημα της αρκούδας».
Ο σκηνοθέτης Αγγελος Φραντζής, η ερμηνεύτρια Etten, ο ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο συνθέτης Γ. Κουμεντάκης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι. Το έργο βασίζεται στο παραμύθι «Μια αρκούδα» του Τζον Μπέργκερ και απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους.
Είναι πολλά τα έργα του συνθέτη της παράστασης που βρίσκονται σε διάλογο με παραμύθια και μύθους, όπως «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ» που παρουσίασε με την Ολια Λαζαρίδου στην αφήγηση, το 1996.
«Το αθόρυβο πάτημα της Αρκούδας» αντλεί το υλικό του από τον κόσμο της διηγηματογραφίας. Ο ήρωας, ένας άνθρωπος που λάτρευε τις αρκούδες, έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια τους, για να ανακαλύψει τελικά ότι το ταξίδι προς το «Αλλο» δεν είναι παρά μια διαδρομή αυτογνωσίας.
< Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109, τηλ. 210-9005.800) στις 18.00 (κάθε Σάββατο) και στις 11.00 (κάθε Κυριακή), από 7 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου. Εισιτήρια: 18 και 10 (μειωμένο) ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από