Η επίσημη πρόταση από την Εθνική Τράπεζα προς την Alpha Bank πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank αρχικά αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας και στη συνέχεια οριστικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του ΔΟΛ είχαν ταχθεί τότε υπέρ της συγχώνευσης, προτάσσοντας τις ευεργετικές συνέπειες που θα είχε, τόσο για τις ίδιες τις τράπεζες όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Η αποδοχή ή όχι της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας από την Alpha Bank ήταν θέμα καθαρά ιδιωτικό, το οποίο αφορούσε μόνο τη διοίκηση των δύο τραπεζών.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Ψυχάρης σε δήλωση του ανέφερε: «είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης  τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι  δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

»Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις  στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων  που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

»Είναι αυτονόητο  ότι  μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

»Ο υπο αποχώρηση  πρόεδρος  του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει  υπο ποιες συνθήκες  συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από