Τιμητική αναγνώριση για την Ελλάδα και μάλιστα εν μέσω δυσμενών συγκυριών αποτέλεσε η διάκριση του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών καρδιολόγου Διονύσιου Κόκκινου (φωτογραφία) από την Ιστορική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας ως Αντεπιστέλλοντος Μέλους Εξωτερικού. Ο κ. Κόκκινος έχει διατελέσει διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ το 1993 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια καθηγητής Α' Βαθμίδος. Υπηρέτησε ως το 2005 και εκπαίδευσε φοιτητές στο Ωνάσειο, ενώ από το 2009 είναι επίτιμος διευθυντής και επιστημονικός σύμβουλος στο ίδιο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Παράλληλα, δημιούργησε μια ομάδα πειραματικής έρευνας του καρδιαγγειακού συστήματος στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής της Γαλλίας αποτελεί ένα ιστορικό ίδρυμα με ιδρυτικό νόμο από το 1820. Εξι μέλη της έχουν τιμηθεί με το βραβείο Noμπέλ. Ο τελευταίος, καθηγητής Luc Montagnier, γνωστός για τις έρευνές του στο AIDS, εξελέγη το 2008.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ