Οι εξελίξεις ραγδαίες. Με το ερώτημα πλέον να μην είναι «ποιος θα φύγει ακόμη», αλλά «πόσοι θα μείνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Κοντρέρας συμφώνησε να αποχωρήσει ακολουθώντας τη γνωστή στις ελληνικές ΠΑΕ διαδικασία. Θα θυμάστε ότι στο παρελθόν, η ΑΕΚ ας πούμε, δεν είχε να καλύψει τα συμβόλαια παικτών και τους άφηνε ελεύθερους. Κάπως έτσι συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Ο Κοντρέρας επιστρέφει στη Χιλή και προκειμένου να πάρει την ελευθέρας του, χαρίζει και χρήματα. Αλλά δεν είναι ο μόνος που την κάνει γρήγορα γρήγορα. Ο Βιεϊρίνια αναχωρεί για άλλες πολιτείες και η Σούπερ Λίγκα θα μοιάζει φτωχότερη δίχως τις εντυπωσιακές επινοήσεις του πορτογάλου ακραίου κυνηγού. Να δούμε αν θα προκύψει και θέμα με τον Σαλπιγγίδη, γιατί το βαρύ του συμβόλαιο η διοίκηση της ΠΑΕ δεν το αντέχει. Οπότε, ένα είναι το θέμα: πώς θα αντιδράσει ο κόσμος της ομάδας που άκουσε υποσχέσεις για μεγαλεία και προκύπτουν αποχωρήσεις τρανταχτές; Το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό στην Τούμπα θα είναι ένα τεστ για τον Ζαγοράκη και τη διοίκησή του.

Διότι ωραία τα λόγια περί financial fair play και UEFA, οι οπαδοί όμως ζητούν διακρίσεις που έρχονται με ικανούς παίκτες και όχι με νεαρούς ταλαντούχους. Αφήστε που ο ΠΑΟΚ πλην του Σταφυλίδη δεν έχει κάτι ξεχωριστό να επιδείξει από τα τμήματα των υποδομών του…

Κατά τα λοιπά, ο Πρίττας πασχίζει να φύγει από τον Αρη, ο Πρόμπιερζ έχει φτιάξει λίστα με τους ανεπιθύμητους, η διοίκηση δεν θα του χαλάσει το χατίρι γιατί θα γλιτώσει χρήματα και το ξεκαθάρισμα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Στον ΟΦΗ, τον Σουμπίνιο θα ακολουθήσουν και άλλοι για να γίνει πιο ελαφρύ το ρόστερ, ο Μάντζιος σκέφτεται τι να περιμένει σε οικονομικό επίπεδο, ενώ στα Γιάννινα ο Κουέβας αποχώρησε. Και δεν έπεισε, αλλά και κόστιζε.

Οσο για την Ξάνθη, άφησε τον Μάρα και επενδύει σε νιάτα όπως είναι ο Πλατέλλας. Γιατί σε τέτοιες εποχές, μόνο οι γηγενείς παίκτες μπορεί να δώσουν κάποια λύση στο σοβαρό πρόβλημα.