Την πρωτιά στις ειδήσεις της χρονιάς κατέκτησε το θέμα για τον θάνατο του Νίκου Παπάζογλου στις 17 Απριλίου.

Στη δεύτερη θέση των πιο διαβασμένων ειδήσεων βρίσκεται το θέμα με τις πρώτες αναφορές για νεκρούς από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου.

Τέλος, στην τρίτη θέση βρίσκεται η είδηση για τις αλλαγές στην είσοδο των υποψηφίων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου.

Ιανουάριος

Τρίτη 18 Ιανουαρίου

Πώς θα γίνουν οι διορισμοί και οι προσλήψεις

Σε περιόδους αυξημένης ανεργίας, το ενδιαφέρον για διορισμούς και προσλήψεις αυξάνεται κατακόρυφα. «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσίασαν εκείνη την ημέρα έναν πλήρη οδηγό για να γνωρίζουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στον κλάδο τους.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου

Αστυνομικός αυτοκτόνησε μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους, αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο 28χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης των γραφείων.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Γκρέμισε τα διόδια της Πελασγίας ο Γκλέτσος

Με μηχανήματα του δήμου ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διάβαση χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Έφυγαν από τη Νομική οι μετανάστες

Ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που κράτησαν έως τις 3:30 τα ξημερώματα οι παράνομοι μετανάστες εγκατέλειψαν τη Νομική Σχολή και με πορεία κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Πατησίων.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου

Λοβέρδος: Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στις επιχειρήσεις και πολίτες δύο ταχυτήτων, ανακοίνωσε ο υπουργός ΥγείαςΑνδρέας Λοβέρδος.

Φεβρουάριος

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου

Ποια πτυχία οδηγούν σε διορισµό στα σχολεία

Χιλιάδες νέοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους κάθε χρόνο και µετο πτυχίο στο χέρι αναζητούν εργασία. Ο Χρήστος Κάτσικας παρουσίασε για «ΤΑ ΝΕΑ» έναν οδηγό µε όλα τα τµήµατα ΑΕΙ – ΤΕΙ που δίνουν το δικαίωµα στους πτυχιούχους τους να διεκδικήσουν µια θέση στα χιλιάδες νηπιαγωγεία, δηµοτικά, γυµνάσια, ΕΠΑΛ και λύκεια της χώρας.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Βραβεύτηκε φωτογραφία-σοκ

Το συγκλονιστικό πορτρέτο της νεαρήςΑφγανής που κακοποιήθηκε από τον σύζυγό τηςκέρδισε το βραβείο World Press Photo. Η φωτογραφία τηςΜπίμπι Αίσα, 18 ετών,από την επαρχία Ορουζγκάν στο Αφγανιστάν, με κομμένη τη μύτη είχε ληφθεί από την φωτογράφο Τζόντι Μπίμπερ για το περιοδικό TIME.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Σκότωσαν 30χρονο ειδικό φρουρό στην Καλλιθέα

Ένας 30χρονος ειδικός φρουρός σκοτώθηκε και ένας 26χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων στην Καλλιθέα. Ο ειδικός φρουρός επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με τον 26χρονο, όταν έπεσε σε ενέδρα αγνώστων, οι οποίοι τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

Μετωπική κυβέρνησης με τρόικα

Πυρ ομαδόν από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης κατά των εκπροσώπων της τρόικας προκάλεσαν οι δηλώσεις περί ανάγκης ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, συνολικής αξίας 50 δισ. ευρώ. Για απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπροσώπων της έκανε λόγο τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου

Πέθανε ο Μιλτιάδης Έβερτ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 6 Ιανουαρίου διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

Μάρτιος

Παρασκευή 11 Μαρτίου

Εκατοντάδες νεκροί στην Ιαπωνία

Πάνω από300 πτώματα βρέθηκανστην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ανεβάζοντας έτσι τον επίσημο απολογισμό τωννεκρών. Παράλληλα, αγνοούνται 531 άτομα, ενώ πάνω από 600 είναι οι τραυματίες.

Δευτέρα 28 Μαρτίου

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Νέα προγράµµατα σπουδών σε όλο το εύρος της σχολικής εκπαίδευσης (Δηµοτικό, Γυµνάσιο και Λύκειο), νέο σύστηµα πρόσβασης συνδεδεµένο µε τα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ και αλλαγές στη διοικητική δοµή των σχολείων θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Πέμπτη 17 Μαρτίου

Κάτοικοι Κερατέας κατά Πάγκαλου σε ταβέρνα

Επεισόδιο προκλήθηκε σε βάρος του κ. Πάγκαλου όταν κάτοικοι της Κερατέας ενημερώθηκαν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δειπνούσε σε ταβέρνα των Καλυβίων. Μια ομάδα έσπευσε έξω από το μαγαζί και αποδοκίμασε τον αντιπρόεδρο.

Σάββατο 19 Μαρτίου

Συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι επιχειρήσεις κατά του Καντάφι

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα συνεχίζονται οιεπιχειρήσεις δυτικών κρατών κατά του καθεστώτος Καντάφι. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτέςδιεθνών μέσων στη πρωτεύουσα της Λιβύης ακούγονται αντιαεροπορικά πυρά.Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι εισέβαλαν με άρματα μάχης στο κέντρο της Μιζουράτα και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά όπλων.

Πέμπτη 10 Μαρτίου

Στρος-Καν: Αν δεν ήµασταν εµείς θα είχατε πέσει στην άβυσσο

«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά». Αυτή είναι η διαπίστωση του επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν όπως τη διατυπώνει στο ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+ για τη ζωή του µε τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος-Καν µέσα στοΔΝΤ».

Απρίλιος

Κυριακή 17 Απριλίου

Πέθανε ο τραγουδιστής Νίκος Παπάζογλου

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4:00 μ.μ., στον ιερό ναό «Αγίου Θεράποντα» στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 8 Απριλίου

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης από το πενταμελές εφετείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Παρασκευή 1 Απριλίου

Economist: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει

«Έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχτούν» είναι ο τίτλος του άρθρου του περιοδικού Economist, που αναφέρει ότι τόσο η οικονομία της Ελλάδας όσο και της Ιρλανδίας συρρικνώνονται και οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι θα διασωθούν.

Τετάρτη 20 Απριλίου

Απειλούν να… σβήσουν την Ελλάδα

Να «σβήσει» για µία εβδοµάδα τις µονάδες της ΔΕΗ φέρνοντας τη χώρα στα όρια του µπλακάουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειµένου ναεµποδίσει τηνπεραιτέρω µετοχοποίηση της επιχείρησης. Σαρανταοκτάωρεςεπαναλαµβανόµενες απεργίες είναι το σχέδιο της ΓΕΝΟΠ, η οποία πετάει το γάντι στην κυβέρνηση.

Πέμπτη 14 Απριλίου

Υπέρ της μονιμότητας των συμβασιούχων ο Άρειος Πάγος

Δικαίωση για τους συμβασιούχους του Δημοσίου αποτελεί η σημερινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Υπέρ της μονιμότητας των συμβασιούχων ψήφισαν 26 ανώτατοι δικαστέςενώ 20 ψήφισαν κατά.

Μάιος

Τρίτη 3 Μαΐου

«Οι ανατροπές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών»

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις δύο εγκυκλίους του υπ. Παιδείας που ανοίγουν τον δρόµο για τον νέο διαγωνισµό του ΑΣΕΠ που αναµένεται να πραγµατοποιηθεί το 2012.

Τετάρτη 4 Μαΐου

«Η δικογραφία – σοκ για το θάνατο της 16χρονης από αλκοόλ στο Ρέθυμνο»

Σοκ προκαλεί η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση του θανάτου απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τον περασμένο μήνα της 16αχρονης στο Ρέθυμνο.

Τετάρτη 11 Μαΐου

«Για 300 ευρώ άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά!»

Τι είπε στα «ΝΕΑ» ο παιδικός φίλος του άτυχου 44χρονου Μανόλη Καντάρη, που σκοτώθηκε για μια βιντεοκάμερα.

Δευτέρα 2 Μαΐου

«Πώς σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν»

Πώς οργανώθηκε και πώς στήθηκε η επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Τρίτη 3 Μαΐου

«Σήμερα στις 2:00 μ.μ. στο Θησείο η κηδεία του Θανάση Βέγγου»

Σήμεραστις 2.00 μ.μ. θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Θανάση Βέγγο, ο οποίος πέθανεχθες σε ηλικία 84 ετών μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.

Ιούνιος

Δευτέρα 20 Ιουνίου

«Ολες οι βάσεις της δεκαετίας»

Ένα πλήρες ιστορικό των βάσεων εισαγωγής της τελευταίας δεκαετίας, ήταν το πιο διαβασμένο ρεπορτάζ του Ιουνίου.

Πέμπτη 16 Ιουνίου

«Νέο ξεκίνημα με συλλογική προσπάθεια»

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ζητώντας αλληλεγγύη και συνοχή για να βγει η χώρα από την κρίση.

Τρίτη 14 Ιουνίου

«Μαχαίρι έως 40% στους μισθούς»

Ο στόχος της κυβέρνησης να εξομοιωθούν οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων με των ιδιωτικών – Από τα 54 επιδόματα θα μείνουν μόνο δύο.

Δευτέρα 6 Ιουνίου

«Πώς θα προσληφθούν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί»

Οροι και προϋποθέσεις προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2011- 2012.

Τρίτη 28 Ιουνίου

«Πνίγηκε το κέντρο της Αθήνας από χημικά – Συγκεντρώθηκαν ξανά οι Αγανακτισμένοι»

Ρεπορτάζ για τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ιούλιος

Τρίτη 5 Ιουλίου

«Οι προσλήψεις και αποσπάσεις 150.000 εκπαιδευτικών»

Η πρόσκληση υποψηφίων από το υπ. Παιδείας για πρόσληψη αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τετάρτη 13 Ιουλίου

«Καταρρέουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές»

Η ανακοίνωση της κλιμάκωσης των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δείχνει τη συντριπτική μείωση του αριθμού των αριστούχων στις περιζήτητες σχολές.

Δευτέρα 11 Ιουλίου

«Οι φονικές εκρήξεις σε ναυτική βάση της Κύπρου, με 12 νεκρούς»

Ο πανικός, οι νεκροί, η οργή, τα λάθη, τα προβλήματα και οι παραιτήσεις μετά από την τρομακτική έκρηξη στη βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι.

Παρασκευή 22 Ιουλίου

Τραγωδία με τουλάχιστον 91 νεκρούς στη Νορβηγία συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη διπλή δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Νορβηγία. Οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 91, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες και εκτεταμένες οι καταστροφές.

Αύγουστος

Παρασκευή 26 Αυγούστου

«Βουτιά από 150 έως 1.300 μόρια, αλλά και εκπλήξεις»

Η μείωση των αριστούχων και η πτώση των προσδοκιών χτυπάνε τις βάσεις εισαγωγής για τα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δευτέρα 1 Αυγούστου

«Τι θα διδαχθεί φέτος η Α’ Λυκείου»

Ενταξη διδασκαλίας μαθημάτων ερευνητικής εργασίας τριών ωρών την εβδομάδα.

Δευτέρα 8 Αυγούστου

«Ελεύθερη πτώση σε πολυτεχνικά και ιατρικές»

Βουτιά των βάσεων σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, ενώ πάνω από 8.000 είναι οι εισακτέοι από 10.000 μόρια.

Τρίτη 16 Αυγούστου

«”Απορος” αστρολόγος με 4 εκατ. στην Τράπεζα!»

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ παχυλοί λογαριασμοί που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Σεπτέμβριος

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Πώς υπολογίζεται το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Το θέμα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι στα ακίνητα είναι το πιο διαβασμένο του μήνα.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Ανεβαίνει η ένταση στο Οικόπεδο 12

Πορεία προς το «Οικόπεδο 12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης φέρεται να έχει πάρει εκείνη την ημέρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Μέτρα-σοκ αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή

Τα νέα μέτρα-φωτιά για εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και για όλους τους φορολογούμενους, που αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Πάγκαλος: Δεν πληρώνω το τέλος για τα ακίνητα

«Δεν μπορώ να πληρώσω το τέλος για τα ακίνητα, ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Δευτέρα 26

«Την κορόιδευαν τα άλλα παιδιά στο σχολείο»

Ρεπορτάζ για την 13χρονη Τζένη, που περιέλουσε το σώμα της με νέφτι και αυτοπυρπολήθηκε.

Οκτώβριος

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία

Το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι

Ο θάνατος του Μουαμάρ Καντάφι στα πιο διαβασμένα θέματα του μήνα.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Συστράτευση ή…«πάμε μαζί την Κυριακή στις Βρυξέλλες»

Ποικίλα σενάρια, με αυτό της συγκυβέρνησης να διεκδικεί πρωτεύοντα ρόλο, προκάλεσε το «ραντεβού στα τυφλά» του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Μεγαλειώδης διαδήλωση και επεισόδια στην Αθήνα

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι πολίτες και 38 αστυνομικοί.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας

Αναφορά του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Νοέμβριος

Τρίτη 8 Νοεμβρίου

«Είσαι Ελληνας ε; Εχεις λεφτά για να πληρώσεις το ενοίκιο;»

Εννέα Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό μιλούν για το πώς βλέπουν την κατάσταση στην πατρίδα και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν εκεί όπου ζουν.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Το πορτρέτο του νέου Πρωθυπουργού

Τρίτη 1 Νοεμβρίου

Ανεξάρτητη βουλευτής η Μιλένα Αποστολάκη

Με επιστολές της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αλλά και προς τον Πρωθυπουργό η Μιλένα Αποστολάκη εξεδήλωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να ανεξαρτητοποιηθεί.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

49 μέλη η νέα κυβέρνηση

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Τρίτη 1 Νοεμβρίου

Στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δυνατοί πόνοι στην κοιλιά ανάγκασαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Δεκέμβριος

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μελετά το υπ. Υγείας

Η πρόταση για την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η πιο διαβασμένη είδηση του Δεκεμβρίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Ρέθυμνο: Υπέκυψε στα τραύματά του ο προπονητής που συνελήφθη χθες για παιδεραστία

Υπέκυψε στα τραύματά του ο γυμναστής-προπονητής παιδιών σε ομάδα του Ρεθύμνου, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε κορίτσια, τα οποία προπονούσε στον στίβο. Ο 50χρονος είχε αυτοτραυματιστεί χθες με μαχαίρι, στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στο σπίτι του.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Επιδείνωση του καιρού με ακραία καιρικά φαινόμενα

Τα θέματα για τον καιρό πάντα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους αναγνώστες των «ΝΕΩΝ»

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Στο Ίντερνετ το «πόθεν έσχες» των 300 της Βουλής

Η ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών στο Διαδίκτυο

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Φεράρι: 60 χρόνια επιτυχιών στη Φόρμουλα 1

Η συλλεκτική έκδοση της Φεράρι για τα 60 της χρόνια στη Φόρμουλα 1