Χειρουργεία

Το ποσό των 1.230 ευρώ εγκρίθηκε πρόσφατα για να πραγματοποιηθεί… χειρουργείο σε δέκα ψηλά φοινικόδεντρα που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου. Τι συνέβη; Κατά τον συνήθη έλεγχο φυτοπροστασίας διαπιστώθηκε εισβολή από το κόκκινο σκαθάρι! Το χειρουργείο κρίθηκε αναπόφευκτο για την υγεία των φοινικόδεντρων του Ζαππείου, το οποίο έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια ως τόπος πολιτικών εξελίξεων. Βεβαίως ένα χειρουργείο είναι πάντα χειρουργείο και αυτό σημαίνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Και για τα φοινικόδεντρα χρειάζεται η τοποθέτηση προστατευτικού μεταλλικού πλέγματος (2.067 ευρώ) το οποίο για να μπει στην θέση του χρειάζεται καλαθοφόρο όχημα, εξ ου και τα 1.230 ευρώ. Πόσο ακριβώς κόστισε η επέμβαση δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει. Ευχόμαστε πάνω απ’ όλα υγεία στα αγαπημένα φοινικόδεντρα.

Δωρεές

Παραμένοντας στον χώρο του Ζαππείου αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων ενέκρινε δαπάνη 1.146,95 ευρώ για την αγορά 86 θάμνων και φυτών που θα ενισχύσουν τον κήπο του Ζαππείου από τα φυτώρια Κωνσταντινίδη, τα οποία και θα δωρίσουν αρκετά από τα φυτά. Οι καλές πράξεις να λέγονται.

Καλώς τους (και ας άργησαν)!

Ειδική συνεδρίαση έκανε τον περασμένο Οκτώβριο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας (αλλά στη Διαύγεια αναρτήθηκε πρόσφατα) με αντικείμενο τη σύσταση ομάδας που θα «ανεβάζει» τις αποφάσεις στο Διαδίκτυο. Διαβάζοντας την απόφαση θυμηθήκαμε ότι ο νόμος που καθιστά υποχρεωτική την ανάρτηση νόμων και πράξεων στο Διαδίκτυο είναι του Ιουλίου του 2010. Σύμφωνα με αυτόν, κάθε υπουργείο, κεντρική, ειδική ή περιφερειακή δημόσια υπηρεσία, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι υποχρεωμένα να αναρτούν τις αποφάσεις τους στη Διαύγεια. Οι ομάδες που ασχολούνται με τη Διαύγεια δεν αμείβονται ξεχωριστά.

Ενοίκια

Αλλάζουν γραφεία στον ΕΟΤ της Γαλλίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των δομών του, αλλά και μείωσης του λειτουργικού κόστους. Στη σχετική απόφαση δεν φαίνεται σε ποια γειτονιά του Παρισιού μετακομίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, όμως τα ενοίκια από το 2012 έως το 2015 φαίνονται πολύ ελκυστικά συγκριτικά με της Αθήνας: 180.150 ευρώ και για τα τέσσερα χρόνια. Pas mal, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει γωνιακό, μικρό κατάστημα στην οδό Λαρίσης (μεταξύ Πανόρμου και Κηφισίας) που ζητεί 6.000 ευρώ τον μήνα για νοίκι. Ασφαλώς μένει ξενοίκιαστο εδώ και έναν χρόνο.

Προμήθειες

Πάγκους αγοράζει το Γενικό Χημείο του Κράτους για την κάλυψη αναγκών του: τέσσερις για τη Χημική Υπηρεσία της Κορίνθου και επτά για τον Πειραιά. Αμοιβή συνολικά 54.120 (με τον ΦΠΑ).

Οποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει ή να στείλει προσφορά θα πρέπει να το κάνει έως τις 25 Ιανουαρίου 2012 στις 10 π.μ. στην έδρα του Γενικού Χημείου του Κράτους, Α. Τσόχα 16, ΤΚ 11521 Αμπελόκηποι.

Οι μετανάστες των γιορτών

Από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση της σχετικής απόφασης, η διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων με ελληνικές πινακίδες από το Τελωνείο Αμπελώνα. Η αραιή και χωρίς τις ουρές του παρελθόντος κίνηση στα σύνορα είναι άλλο ένα σημάδι εγκατάλειψης της χώρας από τους «νοικοκυραίους μετανάστες» που πήγαιναν σπίτι τους για τις γιορτές.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Το ποσό των 50.000 ευρώ θα δώσει το υπουργείο των δεκάδων-κτιρίων-σκορπισμένων-παντού-στην Αθήνα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για καθαριότητα το 2012. Τα λεφτά δεν είναι πολλά, αν αναλογιστεί κανείς πόσες χιλιάδες τετραγωνικά πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά για να είναι οι χώροι στοιχειωδώς ευπρεπείς. Αλλα τόσα όμως (50.000 ευρώ) θα δοθούν το 2012 για «αμοιβές νομικών προσώπων». Τι θα κάνουν αυτά; Θα εργαστούν προκειμένου να «καταστεί δυνατή η δημοσίευση των προκηρύξεων και η υπογραφή των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης των κτιρίων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Ειδική Γραμματεία Δασών για όλο το 2012».

Βλάβες

Ευτυχώς πάντως που ο καιρός είναι σχετικά καλός για την εποχή, γιατί εκεί στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που στεγάζεται στο κτίριο της Βασ. Σοφίας, τους χάλασε και ο λέβητας θέρμανσης. Για την επισκευή του και τη συντήρηση του καυστήρα φυσικού αερίου το υπουργείο θα πληρώσει 1.845 ευρώ.

Τοστ και χυμοί

Τοστάκι, ένα χυμό και ένα απλό σάντουιτς κέρασε την Task Force πρόσφατα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας. Ο λογαριασμός, μόλις 37,88 ευρώ. Αυτοί πάλι μας κερνούν φαρμάκι με κάθε ευκαιρία.