Το λεωφορείο ιδιοκτησίας Αλβανικής εταιρείας, εκτελούσε συχνά το δρομολόγιο Αγίων Σαράντα –Αθήνα. Αξιοποιώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί έστησαν το μπλόκο τους στο 5ο χλμ. Ιωαννίνων – Κακαβιάς.

Στον έλεγχο που έκαναν στο λεωφορείο και με την βοήθεια σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν στον αεραγωγό του κλιματιστικού σε ειδική κρύπτη οι 10 συσκευασίες με την ηρωϊνη.

Στην κατοχή των οδηγών βρέθηκαν και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν και εξετάζονται οι κλήσεις που έγιναν ή δέχθηκαν οι κάτοχοί τους.

Ο 45χρονος Βορειοηπειρώτης οδηγός και ο δεύτερος 45χρονος οδηγός συνελήφθησαν. Και οι δύο δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία. Την υπόθεση ερευνά η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

– Επίσης συνελήφθη στην Άρτα, ένας Αφγανός, ηλικίας 19 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο συγκεκριμένος, στους Άγιους Ανάργυρους Άρτας, ύστερα από έλεγχο των αστυνομικών λίγο μετά την αποβίβασή του, από υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Αθήνα με προορισμό την Άρτα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 515 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.

-Από τις αρχές του 2011 οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει τριακόσια ενενήντα οκτώ άτομα σε διακόσιες εβδομήντα εννέα υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί 5 τόνοι και 672 περίπου κιλά κάνναβης, 129 δενδρύλλια υπνοφόρου μήκωνος (οπιούχα παπαρούνα), 7 κιλά και 49 περίπου γραμμάρια ηρωίνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, ναρκωτικών χαπιών και μεθαδόνης).

Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις 3 πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, 20 χειροβομβίδες, 20 πυροσωλήνες, 4 πιστόλια, 2 περίστροφα, 2 κυνηγετικά όπλα, ένα (1) όπλο taser και 65 αυτοκίνητα διαφόρων τύπων.