Η FIFA πήρε πίσω την αφαίρεση των έξι βαθμών που είχε επιβάλει στον ΟΦΗ για την υπόθεση Σουλεάπ!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι πείστηκε με βάση τα έγγραφα που έστειλε η ΠΑΕ και την επιστολή εξόφλησης του ποδοσφαιριστή ότι δεν συντρέχει λόγος να επιβληθεί η αφαίρεση βαθμών και ανακαλεί την απόφαση που έχει λάβει!

Η είδηση σκόρπισε χαρά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η οργή όμως για τη διαιτησία του Μήτσιου στο παιχνίδι με τον Αρη ξεχειλίζει, ωστόσο στην κρητική ομάδα είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Η αποτυχία έβαλε φρένο στο σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς ήττα, αλλά δεν αλλοιώνει την πολύ καλή εικόνα που έχει μέχρι σήμερα ο ΟΦΗ, όπως τονίζει και ο Νίκος Μαχλάς στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

n Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Νίκος Αναστόπουλος θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις για τους τιμωρημένους Μάντζιο και Ταυλαρίδη, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς αποβλήθηκαν. Ο επικρατέστερος να πάρει τη θέση του Μάντζιου είναι ο Καμπάνταης, ενώ για τη θέση του Ταυλαρίδη υπάρχει ο Βραζιλιάνος Σόουζα.

n Η ατμόσφαιρα του γηπέδου του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Αρη ήταν υποδειγματική, αλλά ένα περιστατικό δεν αποκλείεται να βάλει σε μπελάδες την κρητική ομάδα. Ο λόγος για το επεισόδιο στα επίσημα του γηπέδου όπου ο παρατηρητής διαιτησίας Τσαχειλίδης υποστηρίζει ότι κάποιος φίλαθλος τον χτύπησε(!) στην πλάτη. Ο Τσαχειλίδης δέχθηκε την οργή των φιλάθλων για τη διαιτησία και του ζήτησαν να παραπέμψει τον Μήτσιο.

Σύμφωνα με κάποιους που ήταν κοντά, σε κάποια στιγμή και ο ίδιος απάντησε στους φιλάθλους και από εκεί προέκυψε το περιστατικό. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, αλλά το περιστατικό σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα.

Εκεί ο Τσαχειλίδης μίλησε με τον Μήτσιο για τη διαιτησία του στο παιχνίδι. Με βάση τον ΚΑΠ, ο παρατηρητής διαιτησίας θεωρείται αξιωματούχος του αγώνα και η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά του. Το πιθανότερο είναι ότι ο ΟΦΗ θα κληθεί σε απολογία για το περιστατικό και ίσως του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο.