Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι στον Μάντζιο και έτσι ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα από τον Αρη (0-1) χθες στο Γεντί Κουλέ. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη εφέτος για τους Θεσσαλονικείς και ήλθε μόλις στη δεύτερη παρουσία του Μίχαλ Πρόμπριερζ στον πάγκο της ομάδας. Με εννιά παίκτες τελείωσε ο ΟΦΗ το παιχνίδι και με δέκα οι Κίτρινοι.

Ο Πρόμπριερζ είχε τη σπουδαία έμπνευση να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον 18χρονο Γιάννη Γιαννιώτα. Ο ποδοσφαιριστής τον οποίο προώθησε το περασμένο καλοκαίρι στην πρώτη ομάδα ο Τσιώλης δικαίωσε τον (πρώην και νυν) προπονητή του σημειώνοντας το γκολ που έκρινε τη συνάντηση με κεφαλιά στο 31′.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, αφού δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του αγώνα και να γίνει απειλητική για την εστία του Βελλίδη, ο οποίος στις λίγες φορές που χρειάστηκε έδειξε ετοιμότητα. Ο Αρης ήταν καλά στημένος και πήρε ένα σπουδαίο «διπλό». Ο Αρης είχε πάθος, δύναμη, ρυθμό και σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 77′ με την αποβολή του Ούμπιτεζ. Στο 80′ ο Σανκαρέ γκρέμισε τον Μάντζιο που ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά ο Μήτσιος αρνήθηκε το καταφανέστατο πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάντζιος βρέθηκε και πάλι στο χόρτο, όμως ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες. Στο 85′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Ταυλαρίδης.

«Προετοιμαστήκαμε για να παίξουμε εναντίον ενός δυνατού αντιπάλου όπως είναι ο ΟΦΗ, ειδικά στις στημένες φάσεις, και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια γιατί η ομάδα έδειξε καρδιά και καλή οργάνωση στο παιχνίδι της», είπε ο Μίχαλ Πρόμπριερζ.

Οι Κρητικοί είναι εξοργισμένοι με τη διαιτησία, όμως ο Νίκος Μαχλάς απέφυγε να πει το παραμικρό για τον Μήτσιο. «Είδαμε ένα φανταστικό παιχνίδι. Δεν θα πρέπει να μένουμε στη διαιτησία», είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ.

Διαιτητής: Μήτσιος (κακός).

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς (85′ Καμπάνταης), Ζόρντι Λόπεζ, Σουμπίνιο, Σίσιτς (64′ Παπουλής), Χόρχε Λόπεζ (75′ Κάταϊ), Μάντζιος.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Μίσελ, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Φατί, Τόχα, Ούμπιντεζ, Γιαννιώτας (64′ Ακόστα), Καστίγιο (75′ Βράνιες), Σολτάνι (64′ Ιάκομπ).