«Το θεωρώ παράλογο να λένε πως διέρχομαι κρίση γιατί δεν είχα πετύχει γκολ σε τρία παιχνίδια. Τα γκολ δεν με ενδιαφέρουν, το πιο σημαντικό είναι να νικά η ομάδα», δήλωσε ο Μέσι εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική που του ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω της αφλογιστίας του στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Εναντίον της Μαγιόρκα ο «ψύλλος» χρειάστηκε μόλις 18′ (13′-30′) για να πετύχει τρία γκολ και να σημειώσει το πιο γρήγορο από τα συνολικά 13 χατ τρικ της καριέρας του και τρίτο πιο γρήγορο στην ιστορία της «Μπάρτσα».

Ο Μέσι έφτασε ταυτόχρονα τα 199 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Μπλαουγκράνα, από τα οποία τα 132 έχει πετύχει στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας κατά ένα τον Λάσλο Κουμπάλα, ενώ υπολείπεται 63 γκολ του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της ομάδας Θέσαρ Ροντρίγκεθ.

Δύο πιτσιρικάδες έκλεψαν λίγη από τη δόξα του Μέσι. Πρόκειται για τον 20χρονο Ισαάκ Κουένκα που σκόραρε στη δεύτερη συμμετοχή του με τους Μπλαουγκράνα και τον μόλις 17 ετών Τζέραρντ Ντελοφέ που έκανε την παρθενική του εμφάνιση αντικαθιστώντας στο 63′ τον Νταβίντ Βίγια. Ο Ντελοφέ είναι ο πρώτος παίκτης από την ακαδημία της Μπάρτσα που γεννήθηκε μετά την πρώτη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1992 και έπαιξε στην πρώτη ομάδα, ενώ είναι ταυτόχρονα ο 19ος ποδοσφαιριστής από τη Μασία στον οποίο δίνει την ευκαιρία ο Πεπ Γκουαρντιόλα να ξετυλίξει το ταλέντο του στο Καμπ Νου. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προηγηθεί είναι οι Μπούσκετς, Τιάγκο, Μπαρτρά και Μοντόγια.

Να σημειωθεί πως ο Γκουαρντιόλα άφησε εκτός ενδεκάδας έξι παγκόσμιους πρωταθλητές, τους Ινιέστα, Τσάβι, Φάμπρεγας, Πικέ, Πουγιόλ και Πέδρο. Επίσης ο Αλέξις Σάντσες ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριελήφθη στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με τη Βικτόρια Πίλσεν στην Πράγα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σαν να νίκησε σε τελικό πανηγύρισε ο Ζοζέ Μουρίνιο τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ανοέτα με 1-0. Ισως γιατί προέβλεπε την ήττα της Λεβάντε από την Οσασούνα που θα επέτρεπε στους Μερένγκες να πατήσουν κορυφή, όπως τελικά συνέβη.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι που θυμάμαι στην καριέρα μου. Ηταν δύσκολο, σε μια καυτή έδρα με καταπληκτικό κοινό. Μέχρι το τελευταίο λεπτό παλεύαμε για τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που διαθέτει ποιότητα. Ηταν μια νίκη που επιτεύχθηκε γιατί οι παίκτες μου διέθεταν μεγαλύτερα ψυχικά και φυσικά αποθέματα», υπογράμμισε ο Πορτογάλος.

Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του αγώνα Γκονσάλο Ιγκουαΐν που διέρχεται την καλύτερη περίοδο της καριέρας του σημείωσε πως «η νίκη στο Ανοέτα απέδειξε πως είμαστε ισορροπημένη ομάδα. Η Ρεάλ βρίσκεται στον σωστό δρόμο».

Κόκκινο άναψε στην Παμπλόνα από την Οσασούνα, που διέκοψε το νικηφόρο σερί επτά αγώνων της Λεβάντε, που έχει τρελάνει την Ευρώπη με τα κατορθώματά της.

Η Οσασούνα πέτυχε δύο γκολ (2-0) σε λιγότερο από πέντε λεπτά με τους Σεχούδο (40′) και Νίνο (44′) ρίχνοντας τίτλους τέλους στο παραμύθι. Ή όχι;

Στα άλλα παιχνίδια: Χιχόν – Μπιλμπάο 1-1, Βαλένθια – Χετάφε 3-1, Βιγιαρεάλ – Βαγιεκάνο 2-0, Σανταντέρ – Μπέτις 1-0, Ατλέτικο Μαδρίτης – Σαραγόσα 3-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 25, Μπαρτσελόνα 24, Λεβάντε 23.