Το τελικό σκορ (92-63) δεν λέει τίποτε αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα έκπληξη άλλων χρόνων κατάφερε στο παραπέντε να συγκροτηθεί σε ομάδα και να μπορέσει να κατεβάσει μια δωδεκάδα αμιγώς ελλήνων παικτών, με μόνο τους έξι να είναι επαγγελματίες και τους άλλους έξι να είναι 17χρονοι από την εφηβική ομάδα!

«Ηταν αναμφίβολα η πιο δύσκολη πρεμιέρα στην καριέρα μου, αλλά το ήξερα όταν ανέλαβα, αφού η ομάδα κλυδωνίζεται από σοβαρά προβλήματα την τελευταία διετία. Θέλουμε να βρούμε τον δρόμο μας και ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχουμε άλλους τέσσερις παίκτες. Για μας το πρωτάθλημα αρχίζει από την 3η αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα», τόνισε ο τεχνικός του Αμαρουσίου Νίκος Λινάρδος που χρησιμοποίησε για ένα τέταρτο τους γεννηθέντες το 1994 Λάμπρο Τσόντζο και Γεράσιμο Μανταλβάνο.

Λίγο πριν φύγει η αποστολή με το λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου, ο κόουτς εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σήμερα θα τελειώσει και τυπικά το θέμα με τη FIBA (έχει κατατεθεί η επιταγή) και θα επιστρέψει ο Κόμματος, θα αποκτηθεί ο Σκορδίλης αλλά και δύο Αμερικάνοι.

Την ίδια ώρα ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε τα δικά του ντέρτια, βλέποντας τους παίκτες του να μην αρπάζουν την ευκαιρία: «Επρεπε να είχαμε καλύτερη αντίδραση, έστω και αν δεν υπήρχε δράση. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη, αλλά περίμενα πολύ καλύτερη εμφάνιση. Πρέπει να αναλογιστούν οι παίκτες ποια φανέλα φορούν, ιδιαίτερα αν θέλουν να φέρουν και τον κόσμο στο γήπεδο», τόνισε ο «Ντούντα» που ανέβασε στροφές όταν ρωτήθηκε αν έμεινε ικανοποιημένος από τον Σλούκα και αν ο νεαρός άσος αναμένεται να παίξει περισσότερο στο μέλλον: «Μήπως σας πρότεινε κάποιος μάνατζερ να κάνετε αυτή την ερώτηση; Εχουν και αυτοί τον ρόλο τους στο μπάσκετ και το κατανοώ. Δεν ξεχωρίζω παίκτες, ούτε τους συγκρίνω. Είναι λάθος νοοτροπία», είπε εκνευρισμένος ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων. Το ματς παρακολούθησαν άνετα ο Αντρέας Λομβέρδος και ο Γιάννης Τραγάκης

Ολυμπιακός: Χάινς 14 (5 ρ.), Λούκας 14, Αντιτς 12, Σπανούλης 4 (7 ασ.), Χάουαρντ 3, Κέσελ 7, Γκετσεβίτσιους 5, Γλυνιαδάκης 3, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (6 ρ.), Μάντζαρης 2, Σλούκας 8 (4 ασ).

Μαρούσι: Σακελλαρίου, Δεμερτζής 2, Ακεψιμαΐδης 13, Χαριτόπουλος 23 (6 ρ.), Γκαγκαλούδης 14 (9 ασ.), Κογιαντίνοβιτς 9, Μανταλβανός 2, Τσόντζος.

ΙΚΑΡΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 55-65. Με ηγέτη τον Ρόμπι, το Περιστέρι πέρασε νικηφόρα από τη Γλυφάδα (65-55 τον Ικαρο Καλλιθέας) και έκανε το 2/2 σε ένα ιδανικό ξεκίνημα για το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη που απέδωσε τα εύσημα στην άμυνα. Αντίθετα, ο τεχνικός του Ικάρου Αρης Λυκογιάννης δήλωσε θυμωμένος που οι παίκτες του βάζουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς» και τα… έχωσε στον Δήμο Καλλιθέας για το θέμα του γηπέδου που οδήγησε τον πρόεδρο Δημήτρη Αγγελόπουλο σε απειλή αποχώρησης.

Ικαρος: Σένσλι, Κινγκ 10 (6 ρ.), Κουμπούρας 3 (1), Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 1, Τσιάρας 9 (1), Αγαδάκος 9 (5 ρ.), Μπέινς 1, Τζόνσον 5 (1), Λιούμπισιτς 13 (2).

Περιστέρι: Παπαντωνίου 6 (1), Καυκής 2, Πούλκο 7 (1), Γιαννόπουλος 10 (2 τρ., 4 ρ.), Μανωλόπουλος, Σκοτ 11 (1), Πέτρουλας, 2 (5 ασ.) Ρόμπι 19 (2), Ζίμιτς 2, Μότσνικ 6.