Απίστευτο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ!

Στο 14′ η Τσέλσι προηγήθηκε με τον Λαμπάρντ, ενώ η Αρσεναλ ισοφάρισε στο 36′ με τον Φαν Πέρσι. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (45′ ), ο Τέρι, έδωσε νέο προβάδισμα στην Τσέλσι (2-1).

Η Αρσεναλ όμως, είχε νέα απάντηση: Στο 49′ ο Σάντος ισοφάρισε σε 2-2 και στο 55′ πήρε προβάδισμα με γκολ του Γουόλκοτ. Η Τσελσι ισοφάρισε (3-3) με τον Μάτα στο 80′ ), για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά, στα οποία … έδρασε και πάλι ο Φαν Πέρσι. Στο 85′ και στις καθυστερήσεις εκμεταλεύτηκε δύο λάθη της άμυνας για να δώσει στην ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ, τη μεγάλη νίκη.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (72′ Λουκάκου), Λάμπαρντ, Μίκελ (76′ Μεϊρέλες), Τόρες, Μάτα, Στάριτζ (62′ Μαλουντά).

Αρσεναλ: Σέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιέλνι, Σάντος, Ντζούρου (75′ Τζέκινσον), Αρτέτα, Ουόλκοτ (79′ Ροζίτσκι), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι (88′ Βερμαελεν), Ζερβίνιο.

***Μετά την συντριβή στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουναιτεντ δεν είχε όρεξη για αστεία. Ετσι, έπαιξε στο «Γκουντοσν Παρκ» με την Εβερτον, με στόχο, απλά να νικήσει.

Ετσι κι έγινε. Χωρίς να εντυπωσιάσει, πήρε τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Ερνάντες στο 19′ και έως το τέλος του ματς, το βασικό της μέλημα ήταν να μην προβληματιστεί αμυντικά.

Η Εβερτον, προσπάθησε να πιέσει, αλλά ουσιαστικά, δεν απείλησε ιδιαίτερα και ο Φέργκιουσον έμεινε ευχαριστημένος… Μοναδική φάση στην οποία η Εβερτον μπορεί να επικαλεστεί την ατυχία της, είναι το φάουλ του Μπέινς στο δοκάρι (40′ ).