Ο Μάρκο Σιμοντσέλι αποτελεί τον τελευταίο ένοικο στη γειτονιά των αγγέλων. Εφυγε δραματικά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην πίστα της Σεπάνγκ, μακριά από την αγαπημένη του Ιταλία. Ο «αφάνας», από το μαλλί του, περίμενε να τα κουρέψει όταν θα στεφόταν παγκόσμιος πρωταθλητής. Οπως είχε κάνει και ο συμπατριώτης του Βαλεντίνο Ρόσι. Δεν τα κατάφερε όμως. Εφυγε από τούτο τον κόσμο σε ηλικία μόλις 24 χρόνων. Και στο τελευταίο του ταξίδι, στο αεροπλάνο από τη Μαλαισία στη Ρώμη, τον συνόδευσε το ίνδαλμά του. Ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Μάρκο Σιμοντσέλι συστήνεται αυτές τις ώρες στον παράδεισο με τον θεοσεβούμενο Αϊρτον Σένα, τον «αλητάκο» Ντράζεν Πέτροβιτς, τον δικό μας Γιάννη Μεϊμαρίδη τον «Μαύρο», τον Κόλιν ΜακΡέι και τόσους άλλους ανθρώπους του αθλητισμού, η ζωή των οποίων διακόπηκε βίαια.

Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν σαν αστραπή από τον μάταιο τούτο κόσμο. Πέτυχαν όμως τόσα πολλά… Και δικαιολογημένα στο μυαλό, στη μνήμη αλλά και στις καρδιές των απλών θνητών έχουν γύρω από το κεφάλι τους φωτοστέφανο. Οπως οι άγιοι στα εικονίσματα.

Μερικές περιπτώσεις ακόμη;

1959: Ο Θοδωρής Ιωάννου (20 ετών) του Εθνικού χάνει τη ζωή του, έπειτα από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Μιχάλη Βουτσαρά, σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Λεωφόρο.

1969: Σε τροχαίο δυστύχημα έξω από το Σαράγεβο σκοτώθηκε ο μπασκετμπολίστας Ραντιβόι Κόρατς. Στη μνήμη του δόθηκε το όνομά του σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

1970: Ο Αυστριακός Γιόχεν Ριντ σκοτώθηκε στην «Curva Parabolica» τη μοιραία στροφή της Ιμολα. Είναι ο μοναδικός πιλότος που στέφθηκε πρωταθλητής μετά θάνατον.

1978: Ο σουηδός πιλότος Ρόνι Πέτερσον τραυματίστηκε θανάσιμα στο γκραν πρι της Μόντσα.

1979: Οι Δημήτρης Κοκολίτσιος, 19 χρόνων, και ο Δημήτρης Μουσιάρης, 20 χρόνων -ποδοσφαιριστές και οι δύο της Λάρισας- σκοτώθηκαν στην εθνική οδό, ενώ έρχονταν στην Αθήνα για να ενσωματωθούν στην Εθνική Ελπίδων. Στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ο συμπαίκτης τους Γιάννης Βαλαώρας, 21 χρόνων τότε, ο οποίος τραυματίσθηκε.

1982: Ο Γαλλοκαναδός Ζιλ Βιλνέβ αφήνει την τελευταία του πνοή στα δοκιμαστικά του βελγικού γκραν πρι.

1989: Ηταν 3 Δεκεμβρίου όταν ο ισπανός μπασκετμπολίστας Φερνάντο Μαρτίν σε ηλικία μόλις 27 ετών έχανε πρόωρα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

1997: Στις 3 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Μητσιμπόνας – κατέκτησε το Κύπελλο (1985) και το Πρωτάθλημα (1988) με τη φανέλα της Λάρισας – έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

1998: Στις 9 Φεβρουαρίου σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του σε ηλικία 22 χρόνων ο Παναγιώτης Κατσούρης, ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

2003: Ο Καμερουνέζος Μαρκ Βιβιάν Φοέ (28 ετών) καταρρέει από ανεύρυσμα στη διάρκεια αναμέτρησης με την Κολομβία για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

2007: Ο Ισπανός Αντόνιο Πουέρτα (23 ετών) καταρρέει στο παιχνίδι της Σεβίλλης με τη Χετάφε και τρεις μέρες αργότερα υποκύπτει σε διαδοχικά καρδιακά επεισόδια.