Κι αυτά έχουν να κάνουν με τις καταγγελίες του ποδοσφαιριστή της ΚΠΡ Αντον Φέρντιναντ για ρατσιστική επίθεση από τον Τζον Τέρι, αλλά και τις κατηγορίες που απηύθυνε η ομοσπονδία στην ομάδα για αδυναμία να συγκρατήσει τους παίκτες της!

Κατ’ αρχήν, το θέμα της καταγγελίας του Αντον Φέρντιναντ έχει πάρει διαστάσεις, αφού έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία!

«Η υπόθεση εξετάζεται από αξιωματικούς του Χάμερσμιθ και του Φούλαμ, αφού η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί και έχει δεχτεί καταγγελίες για ένα περιστατικό την Κυριακή, το οποίο σχετίζεται με ρατσιστική επίθεση», ανέφερε πηγή της Αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζον Τέρι αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε είπε κάτι ρατσιστικό εναντίον του Αντον Φέρντιναντ:

«Ο κόσμος έχει οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα, σχετικά. Ο Αντον με κατηγορεί ότι χρησιμοποίησα ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον του. Ηδη έχω απαντήσει, λέγοντας ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα τέτοιες εκφράσεις. Θα κάνω τα πάντα ώστε να είναι καθαρό το όνομά μου και δεν έχω τίποτα να κρύψω. Δεν χρησιμοποιώ τέτοιου είδους φρασεολογία», είπε ο Τέρι, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι θεωρούσε πως το θέμα είχε τελειώσει.

«Με τον Αντον μιλήσαμε δέκα λεπτά μετά τον αγώνα, στα αποδυτήρια, και δεν υπήρχε ζήτημα ανάμεσά μας» είπε στην εφημερίδα «The Telegraph». Προς το παρόν, πάντως, από την πλευρά της ομοσπονδίας δεν υπάρχει η παραμικρή τοποθέτηση.

Στο θέμα πήρε θέση και ο προπονητής της Τσέλσι, Αντρε Βίλας-Μπόας, ο οποίος τάχθηκε με το μέρος του Τέρι: «Μου είπε ότι το περιστατικό με τον Φέρντιναντ ήταν μία παρεξήγηση. Ο Τζον είναι ένας παίκτης ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα του διεθνώς και σε υψηλό επίπεδο. Είναι παίκτης με μεγάλες ευθύνες. Ασφαλώς και έχει τη στήριξή μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα, είναι να περιμένουμε τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση» υποστήριξε ο τεχνικός της Τσέλσι, ο οποίος έχει και τους δικούς του μπελάδες. Κι αυτό, αφού έχει κληθεί σε απολογία από την ομοσπονδία για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του διαιτητή του αγώνα με την ΚΠΡ, Κρις Φόι. Ο Βίλας-Μπόας χαρακτήρισε την απόδοση του διαιτητή «πολύ κακή». Ο ίδιος πάντως επιμένει σε αυτή την άποψη, αφού με χτεσινές του δηλώσεις τόνισε πως δεν κατανοεί γιατί πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

«Δεν νομίζω πως είπα κάτι που δεν έπρεπε. Δεν αμφισβήτησα την ακεραιότητα του διαιτητή, αλλά εφέτος έχουμε αρκετές σε βάρος μας αποφάσεις. Ισως αυτά είναι θέματα που δεν θέλει να ακούει η ομοσπονδία», είπε ο Βίλας-Μπόας.

Να ήταν όμως μόνο αυτό; Η ομοσπονδία απεύθυνε στην Τσέλσι κατηγορία περί αδυναμίας να συγκρατήσει τους ποδοσφαιριστές της. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Η ομοσπονδία έκανε το καλοκαίρι μία μεγάλη εκστρατεία για την αντιμετώπιση που έχουν οι διαιτητές από τους παίκτες. Ετσι, πήρε αφορμή από τον τρόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες της Τσέλσι στον Φόι, αμέσως μετά την αποβολή του Ζοσέ Μποσίνγκουα. Θυμίζουμε ότι η Τσέλσι αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με εννέα

παίκτες, αφού εκτός από τον Μποσίνγκουα αποβλήθηκε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Να σημειώσουμε ότι η ομοσπονδία ερευνά ακόμα ένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης και αυτό έχει να κάνει με όσα υποστήριξε ο Πατρίς Εβρά για τον Λουίς Σουάρες στο παιχνίδι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις 15/10.