ΚΕΝΥΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να μεταφερθούν άλλοι δέκα σε νοσοκομεία. Η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου. Νωρίτερα, από έκρηξη χειροβομβίδας σε μπαρ της πρωτεύουσας είχαν τραυματιστεί 14 άνθρωποι.

ΗΠΑ

Τουλάχιστον 130 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαδήλωση της ομάδας Occupy Chicago, αφού έστησαν σκηνές και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από ένα πάρκο κοντά στη Λίμνη Μίσιγκαν μετά την ώρα που έκλεισε. Ηταν η δεύτερη μαζική επιχείρηση συλλήψεων διαδηλωτών της ομάδας «Καταλάβατε το Σικάγο» μέσα στην εβδομάδα. Στην προηγούμενη επιχείρηση είχαν συλληφθεί 175 διαδηλωτές.

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης του Καζαχστάν. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ετήσια αμοιβή του θα φτάνει τα 8 εκατομμύρια λίρες.

ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έφτασαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή 25 Αιγυπτίων που κρατούνται στο Ισραήλ με τον Αμερικανοϊσραηλινό Ιλάν Γκραπέλ που κρατείται στην Αίγυπτο από τον περασμένο Ιούνιο. Η συμφωνία αυτή επετεύχθη λίγες ημέρες μετά την ανταλλαγή εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων με τον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεβ έλαβε 40% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έναντι 28,9% του σοσιαλιστή Ιβαΐλο Κάλφιν.