Η πρώτη σύλληψη για μη απόδοση ΦΠΑ με την αυτόφωρη διαδικασία έγινε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ανδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν και συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια πολυκαταστημάτων ρούχων, καθώς, όπως έγινε γνωστό, μόνο από τον περασμένο Απρίλιο φέρεται να είχε οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 50. Το όνομα της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν μία από τις πιο ισχυρές στη Θεσσαλονίκη τόσο στη λιανική πώληση επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ όσο και στην εισαγωγή πασίγνωστων ακριβών φιρμών στην ελληνική αγορά, είχε περιληφθεί στη λίστα των διωκτικών Αρχών με τα ονόματα περίπου 50 μεγαλοφοροφυγάδων.

Αυτό αναφέρθηκε και στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΔΟΕ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλας είχε ζητήσει από τους ράμπο του ΣΔΟΕ να εντοπιστούν άμεσα οι προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ (με χρέη άνω των 75.000 ευρώ) και να οδηγηθούν οι υπόχρεοι στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία, όπως προβλέπεται με νόμο από τον περασμένο Απρίλιο.

«ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ». Η σύλληψη της ιδιοκτήτριας των πολυκαστημάτων που χαρακτηριζόταν ως «σιδηρά κυρία» δεν προκάλεσε εντύπωση σε όσους γνωρίζουν τα μυστικά της βορειοελλαδίτικης αγοράς. Παρά τη φήμη που είχε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν κατάφερε να αποφύγει τα οικονομικά ανοίγματα. Η κρίση επέτεινε την πτωτική πορεία με αποτέλεσμα σήμερα τα περισσότερα καταστήματά της είτε να έχουν κλείσει είτε αγοραστεί από πιστωτές της. Τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, καθώς οι οφειλές της φέρεται να ξεπερνούσαν τα 57 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και Δημόσιο.