Ούτε για τους Νέτο, Γιάκομπ και Πρίττα επιφύλαξαν καλύτερη στάση οι φίλαθλοι όταν οι τρεις προσπάθησαν να πάνε προς τη θύρα 3 μετά το τέλος του αγώνα για να τους χειροκροτήσουν. Αποδοκιμάστηκαν και αυτοί. Αλλωστε, με βάση την εικόνα της ομάδας του Αρη στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι, οι οπαδοί των Κιτρίνων δεν είχαν άδικο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη αφού από τα αριστερά ο Σνάουτσνερ δεν μπορούσε να παίξει τον ρόλο που έπαιζε ο Λίνο προωθώντας την μπάλα πέρα από το κέντρο, ενώ και από τα δεξιά ο Ετο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Το 4-2-3-1 του Μπόλονι είχε προβλήματα. Ούτε ο Ρομπέρ και ο Παπάζογλου αλλά ούτε και οΣνάουτσνερ μπόρεσαν να αντικαταστήσουν επάξια τους παίκτες που απουσίαζαν. Αντίθετα, ο Αρης ήταν συγκροτημένη ομάδα. Οι Παπαστεριανός και Ακόστα στις θέσεις των Καστίγιο και Νέτο έδωσαν στους γηπεδούχους αυτό που τους έλειπε. Η πρώτη καλή ευκαιρία έγινε στο 2′ με την κεφαλιά του Γιάκομπ που κατέληξε κόρνερ ύστερα από επέμβαση του Χαλκιά, για να προέλθει από την εκτέλεση του συγκεκριμένου κόρνερ στο 3′ το 1-0 με κεφαλιά του Λαζαρίδη μετά την εκτέλεση του Ούμπιντες και καθώς στην πλάτη του είχε τον Βιεϊρίνια που δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Ουσιαστικά ο Αρης σκόραρε εφαρμόζοντας τη γνωστή κομπίνα με τον Λαζαρίδη, την οποία όφειλαν να γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, έγινε γρήγορο και αρκετές φορές δυνατό παιχνίδι όπου ο Αρης είχε την πρωτοβουλία. Εκανε ωστόσο κακές επιλογές μπροστά από τα καρέ του Χαλκιά, αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να προωθήσει την μπάλα με αξιώσεις πέρα από το κέντρο του γηπέδου. Οι δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους ήρθαν με μακρινά σουτ του Βιεϊρίνια στο 44′ και του Λαζάρ στο 45′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, λες και κάποιο μαγικό ραβδί άγγιξε τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Ιβιτς παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός, ενώ ο Αρης μπήκε νωχελικά και το πλήρωσε.

Στο 48′ έπειτα από μια αριστοτεχνική σέντρα του Λαζάρ στην πλάτη της άμυνας των Κιτρίνων έδωσε την ευκαιρία στον Παπάζογλου με κεφαλιά να κάνει το 1-1, παρότι τον πίεζε από πίσω ο Σανκαρέ. Από εκεί και πέρα, αν ήταν μια ομάδα που είχε ελπίδες να πάρει τη νίκη αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δίχως να κάνει τη μεγάλη φάση πίεζε συνέχεια. Ο Αρης είχε δύο καλές στιγμές. Στο 72′ με εκτέλεση φάουλ του Νέτο και στο 77′ με κεφαλιά του Γιάκομπ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καθυστέρηση επτά λεπτών αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης ζήτησε να κατέβει υβριστικό πανό. Ο Λάσλο Μπόλονι αποβλήθηκε στο 80′ επειδή κλώτσησε μια μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενώ παιζόταν το ματς. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια αποδοκιμάστηκε και αντάλλαξε… κουβέντες με τους οπαδούς του Αρη στις κερκίδες.