To άλμπουμ που πολλοί ετίμησαν στο ροκ, θα τιμήσει τώρα και ο δημιουργός του. Ο Πολ Σάιμον (φωτογραφία) μόλις ανακοίνωσε τα σχέδιά του και του χρόνου πρόκειται να βγει σε περιοδεία με το θρυλικό «Graceland» του 1986.

Πλην όμως, δεν εννοεί να το κάνει έτσι απλά και αβασάνιστα, σκοπεύει να μαζέψει πάλι όλους τους μουσικούς που έπαιξαν μαζί του 25 χρόνια πριν – και τους αφρικανούς φίλους του Ladysmith Black Mambazo.

Επίσης, θα κυκλοφορήσει και ένα box set που θα περιλαμβάνει και ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με το άλμπουμ, για να χαρούν οι φαν και να χορτάσουν.

Το «Graceland» άλλωστε είχε διαπρέψει και στα Γκράμι (άλμπουμ της χρονιάς το 1987), ενώ έχει πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια δίσκους. Το τραγούδι «You can call me Al» είναι μέσα σε αυτό. Γενικά ο Πολ Σάιμον (69 χρονών) έχει μια νοσταλγική διάθεση τελευταία (αν και με καινούργιο δίσκο, το πολύ καλό «So beautiful or so what»).

Toν περασμένο Ιούλιο, μάλιστα, πήγε στη Νότια Αφρική και έδωσε συναυλία μαζί με τον Χιου Μασεκέλα και τους Ladysmith Black Mambazo, ενώ ο σκηνοθέτης Τζο Μπέρλινγκερ κινηματογράφησε το λάιβ για το ντοκιμαντέρ.

Ο Σάιμον είχε ηχογραφήσει τότε με πολλούς αφρικανούς καλλιτέχνες – και κατηγορήθηκε πως είχε σπάσει το πολιτιστικό μποϊκοτάζ κατά του καθεστώτος της Ν. Αφρικής.