Μήνυση κατ’ αγνώστων για «παράνομη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» υπέβαλε χθες στην εισαγγελία του Παρισιού η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ, η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του γαλλικού Τύπου πως η διεύθυνση πληροφοριών της Αστυνομίας του Παρισιού είχε λάβει, αρχές του 2011, «εντολή να ερευνήσει» γύρω από το άτομό της – και πιο συγκεκριμένα να συντάξει ένα «αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα», στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν και «το δίκτυο των σχέσεών της». Πρώτο είχε μεταδώσει την πληροφορία, στις 4 Οκτωβρίου, το περιοδικό «L’Express».

Ο υποψήφιος (πλέον) των Σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, είχε ζητήσει τότε επισήμως εξηγήσεις από την κυβέρνηση Σαρκοζί. Η διεύθυνση πληροφοριών της Αστυνομίας είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα, δηλώνοντας πως «οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν παρεμβαίνουν κατ’ ουδένα τρόπο στον πολιτικό και στον ιδιωτικό τομέα».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του «L’ Express» για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η μήνυση που υπέβαλε όμως χθες η Τριερβελέρ φέρνει εκ νέου το θέμα στο προσκήνιο, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.