Μήνυση κατ' αγνώστων για «παράνομη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» υπέβαλε χθες στην εισαγγελία του Παρισιού η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ, η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του γαλλικού Τύπου πως η διεύθυνση πληροφοριών της Αστυνομίας του Παρισιού είχε λάβει, αρχές του 2011, «εντολή να ερευνήσει» γύρω από το άτομό της - και πιο συγκεκριμένα να συντάξει ένα «αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα», στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν και «το δίκτυο των σχέσεών της». Πρώτο είχε μεταδώσει την πληροφορία, στις 4 Οκτωβρίου, το περιοδικό «L'Express».
Ο υποψήφιος (πλέον) των Σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, είχε ζητήσει τότε επισήμως εξηγήσεις από την κυβέρνηση Σαρκοζί. Η διεύθυνση πληροφοριών της Αστυνομίας είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα, δηλώνοντας πως «οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν παρεμβαίνουν κατ' ουδένα τρόπο στον πολιτικό και στον ιδιωτικό τομέα».
Ο υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του «L' Express» για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η μήνυση που υπέβαλε όμως χθες η Τριερβελέρ φέρνει εκ νέου το θέμα στο προσκήνιο, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από