Συσκευασμένα σε κιβώτια τα οποία, σύμφωνα με τις ενδείξεις, περιείχαν… κρητικά παξιμάδια, 45χρονος που συνελήφθη μετέφερε 7.420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Τα κιβώτια με τα «είδη διατροφής» προορίζονταν για εταιρεία εισαγωγών στο Λονδίνο.

Ο 45χρονος συνελήφθη έπειτα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράνομη οπλοκατοχή. Στην υπόθεση, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκονται και ένας 42χρονος που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της ανύπαρκτης εταιρείας καθώς και ο διαχειριστής της παραλήπτριας εταιρείας στη Βρετανία. Η Οικονομική Αστυνομία συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές της Βρετανίας και την Ιντερπόλ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται η αγγλική εταιρεία-παραλήπτρια του λαθραίου φορτίου, η εμπορική της δραστηριότητα και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο μεταφορικής εταιρείας στην Ελευσίνα, όπου βρέθηκαν 12 χαρτοκιβώτια με τα λαθραία τσιγάρα.

Το παράνομο φορτίο είχε παραδοθεί στις αποθήκες της εταιρείας πριν από λίγες ημέρες από ανύπαρκτη (όπως διαπιστώθηκε) εταιρεία τροφίμων, με τελικό προορισμό εταιρεία εισαγωγών στο Λονδίνο.