Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του διαδηλωτή, καθώς και απάντηση στο ερώτημα αν η υγεία του επιβαρύνθηκε από χημικές ουσίες, αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

«Η αιτία θανάτου είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, πρόσφατες, απουσία κακώσεων. Θα ακολουθήσει πλήρης εργαστηριακή διερεύνηση. Να δούμε, δηλαδή, ποια αίτια έκαναν αυτή τη θανατηφόρα μυοκαρδιακή ισχαιμία» δήλωσε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

Παρών στη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Συμεών Μεσογείτης, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αξίζει να σημειωθεί ότι μακροσκοπικά η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα.

 Τουλάχιστον με αυτό που μπορέσαμε να δούμε μακροσκοπικά. Θα ακολουθήσει το ιστολογικό και τα τοξικολογικά, για να έχουμε μια πλήρη διερεύνηση της κατάστασης και της αιτίας θανάτου».

Στο μεταξύ, στις καταγγελίες ότι ο άτυχος οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία μετά από ρίψη χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ η Αστυνομία απαντά από χτες ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει χρήση χημικών ή δακρυγόνων στο σημείο των συμπλοκών.

Συλλυπητήριο μήνυμα Παπούλια

«Η ανοχή σε κάθε είδους βία την τροφοδοτεί και την αναπαράγει, για αυτό και έχει σημασία να μη συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα της μετατροπής μιας ειρηνικής διαδήλωσης σε μάχη», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη.

«Η ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών αμαυρώθηκε από ένα φοβερό γεγονός που δεν πρέπει να ξανασυμβεί», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σημειώνει ότι είναι «βαθιά η οδύνη για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Κοτζαρίδη».


Επίσκεψη Παπαρήγα στον Ευαγγελισμό

Τους τραυματίες της διαδήλωσης της Πέμπτης, που σκιάστηκε από τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων και κυρίως από τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου, επισκέφθηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δήλωσή της η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να είναι έτοιμος «γιατί θα έρθουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα», ενώ προέβλεψε ότι «θα ηττηθούν όσοι πιστεύουν ότι θα τσακίσουν το λαϊκό κίνημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από