Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ στη Ανατολική Θεσσαλονίκη έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, αλλά οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο να εξελιχθούν σε βεντέτα μετά τα προχθεσινά γεγονότα στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις τρεισήμισι τα ξημερώματα οι δράστες χωρισμένοι σε τρεις ομάδες έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων του ΚΚΕ στην οδό Μεσολογγίου 10 στην Τριανδρία, στην οδό Καππαδοκίας 84 στην Κάτω Τούμπα και στην οδό Δανιόλου 41 στην Χαριλάου. Και στις τρεις περιπτώσεις οι άγνωστοι έριξαν βενζίνη στο εσωτερικό των γραφείων και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε αμέσως και πρόλαβε τις φωτιές πριν επεκταθούν, προκλήθηκαν όμως υλικές ζημιές στις εισόδους των γραφείων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κομματική οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ αποδίδει τις επιθέσεις στους «γνωστούς προβοκατόρικους μηχανισμούς» και σημειώνει: «Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών μηχανισμών στο Κέντρο της Αθήνας απέναντι στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών».