Η εικόνα που παρουσιάζει η αθλητική Δικαιοσύνη είναι επιεικώς θλιβερή. Αφού οι αποφάσεις της προκαλούν – στην πλειονότητά τους – το κοινό περί δικαίου αίσθημα και συνήθως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκάστοτε ισχυρών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραίτηση, λίγες ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης – εκτρώματος για τον Λεβαδειακό, του προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής της Φούτμπολ Λιγκ Ευάγγελου Κατσή. Η οποία (παραίτηση) συνοδεύθηκε με ευθείες βολές κατά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου (προανήγγειλε την έφεση που θα ασκούσε, παρουσία του ενδιαφερομένου και δημοσίως) αλλά και του Αλέξη Κούγια (δέχθηκε ορυμαγδό συκοφαντιών και απειλών από ποδοσφαιρικό παράγοντα, που, παρότι υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο, το κατεξοχήν αρμόδιο διωκτικό αθλητικό όργανο τον κατέστησε προνομιακό συνομιλητή του).

Ολα αυτά λοιπόν οδηγούν την κυβέρνηση στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για αντικατάσταση των μελών όλων των Πειθαρχικών Επιτροπών με τακτικούς δικαστές. Το πρόβλημα που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο είναι πως υπάρχει η άποψη πως δεν είναι αντισυνταγματικό ένας δικαστής να μετέχει Πειθαρχικής Επιτροπής. Τα στελέχη της ΓΓ Αθλητισμού αναζητούν τρόπους προκειμένου να ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος σκόπελος. Και μάλιστα σύντομα, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να αναλάβουν τακτικοί δικαστές.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ…

Κι όλα αυτά υπό το φόντο της αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε 18, με τη συμμετοχή των Λεβαδειακού, Δόξας Δράμας, Λάρισας και Πανσερραϊκού. Η πρόταση υιοθετήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος έδωσε τις ευλογίες του (έκπληξη θα ήταν αν συνέβαινε το αντίθετο) και τώρα μένει η αυριανή γενική συνέλευση των ΠΑΕ για να διαμορφώσει την πρόταση που θα διαβιβαστεί στην Ομοσπονδία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει την Τρίτη και αποφασίζει. Η αύξηση των ομάδων της Λίγκας έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από την ΠΑΕ Ξάνθη, ο Πανθρακικός όμως απειλεί πως θα κινηθεί νομικά κατά μιας τέτοιας απόφασης.

Το ζητούμενο στην όλη υπόθεση; Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα έχουν μετατρέψει τον ΚΑΠ σε κουρελόχαρτο. Πώς… μαγειρεύουν τώρα την αναδιάρθρωση που απαγορεύεται αυστηρώς από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου;

Με το να βαφτίσουν την τρέχουσα κατάσταση «ειδικών συνθηκών». Με αυτές τις δύο λέξεις, ο ΚΑΠ πηγαίνει περίπατο. Και η όποια αξιοπιστία είχε μείνει σε Ομοσπονδία και διοργανώτρια.

Πάντως, για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση – γιατί περί αυτού πρόκειται -, θα πρέπει να ξεπεραστεί ένα τεράστιο πρόβλημα: πότε θα αγωνίζονται οι δύο παραπάνω (από τις 16) ομάδες. Παρουσιάζει λοιπόν εξαιρετικό ενδιαφέρον η λύση που θα δώσει αύριο η Λίγκα.