Το πρόβλημα στο κέντρο του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με τη Σάμροκ Ρόβερς την Πέμπτη για τους ομίλους του Europa League και ενόψει της αναμέτρησης την Κυριακή με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι πολύ σοβαρό. Οι Φωτάκης και Γκαρσία αποτελούν τους στυλοβάτες της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα και η παρουσία τουλάχιστον του ενός από τους δύο στην 11άδα δίνει άλλον αέρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ειδικά όσον αφορά τον Φωτάκη, η ατυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Την κατάσταση στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου επιδεινώνει το γεγονός ότι παραμένει τραυματίας ο Μπαλάφας, ενώ ο Ιβιτς βρίσκεται εκτός φόρμας.

Ο Λάζλο Μπόλονι είναι υποχρεωμένος να προετοιμάσει την ομάδα του με τους παίκτες που του απομένουν και να την παρατάξει με τέτοιο τρόπο στο παιχνίδι της Πέμπτης, ώστε να του απομείνουν εναλλακτικές λύσεις μερικών ξεκούραστων ποδοσφαιριστών για το ντέρμπι των Αιωνίων της Θεσσαλονίκης την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Δικεφάλου ο Γιώργος Κατσικάς, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Ο τέως κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί άμεσα, όμως η παρουσία του θα ενισχύσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, αφού ο Τσιρίλο είναι ντεφορμέ ενώ ο Κοντρέρας έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και χρειάζεται ξεκούραση. Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει, έστω και άτυπα, το νέο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού χθες κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όμως ο διορισμός αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας. Στο σημερινό συμβούλιο θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες των μελών και θα διαφανούν σε πρακτικό επίπεδο οι αρχηγικές τάσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα μόνο σε θεωρητικό.