Ως κίνηση που θα έχει συνέχεια θεωρούν την πρωτοβουλία των τριών κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης τόσο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όσο και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.

Ειδικά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πρωτοβουλία των τριών φαίνεται πως προκάλεσε σε μερίδα βουλευτών μάλλον αρνητική έκπληξη, ενώ άλλοι την είδαν θετικά. «Εκτιμώ ότι είναι μια κίνηση που έχει προετοιμαστεί και θα έχει συνέχεια στη λογική των παρεμβάσεων που γίνονται ως προς τις προτεραιότητές μας, τις πολιτικές, και τους ρυθμούς των αλλαγών που χρειάζονται το κράτος, η κοινωνία και η χώρα μας», τονίζει ο Ανδρέας Μακρυπίδης. Θεωρεί μάλιστα ότι δεν πρόκειται για αντιηγετική κίνηση και τη βλέπει θετικά. «Κάποιοι κάνουν ένα βήμα μπροστά, εκτιμώ ότι θα έχει και συνέχεια», λέει.

Αντίθετα, με ιδιαίτερο σκεπτικισμό ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής υπογραμμίζει πως «δεν είναι συνηθισμένη κίνηση» αυτό που έκαναν οι τρεις υπουργοί, τονίζει όμως ότι πρόκειται για «αξιοπρόσεκτη και σοβαρή πρωτοβουλία, που θα πρέπει το συντομότερο να αποσαφηνιστεί και ει δυνατόν να παραγάγει θετικά αποτελέσματα».

Πιο «επιθετική» στην πρωτοβουλία των τριών υπουργών, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου. «Οι υπουργοί μιλούν με τη δουλειά τους και την ικανότητά τους να επιλύουν κρίσεις, όχι με παραινέσεις σε άλλους υπουργούς», τονίζει. «Αν υπάρχουν θέματα ας τα συζητούν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο αποδέκτης της πρωτοβουλίας», καταλήγει. Ως προς το περιεχόμενο του άρθρου που άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Αράπογλου αφού διευκρινίζει πως δεν έχει πολιτικό φίλο κανέναν συνδικαλιστή τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιοι από τους σημερινούς υπουργούς που είχαν συνδικαλιστές ως προνομιακούς συνομιλητές σήμερα να τους αποκαλούν Καμόρα». Και υπογραμμίζει: «Οχι άλλος εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ».

Αναμφίβολα θετικά βλέπει την ουσία του άρθρου ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος λέει πως «αν γαλουχηθήκαμε με το πνεύμα του κορπορατισμού, αυτό έγινε για όφελος των ενδιάμεσων που εκπροσωπούν τις συντεχνίες. Αυτούς που έπαψαν να εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες και έγιναν ομπρέλα για να κερδίσει ο καθένας ατομικά».

Οπως μάλιστα υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου με αφορμή το κείμενο αυτό, «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Στην εποχή μας «ολίγον πολιτικός» δεν υπάρχει». Θεωρεί πάντως πως τις ίδιες απόψεις έχει και ο Πρωθυπουργός, «ο οποίος είναι μπροστάρης στον αγώνα να σωθεί η χώρα».