Δεμένα από το πρωί είναι τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και θα μείνουν μέχρι την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας της ΠΕΜΕΝ.

Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες απεργούν οι εφοριακοί ενώ συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά ο σύλλογος εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.

Αποκλεισμένα είναι από το πρωί τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα Σώματα Ασφαλείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 4 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

  • Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 07:00 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.
  • Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.
  • Ξεκινά σήμερα η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Τετάρτη και Πέμπτη

Η χώρα αναμένεται να «παραλύσει» την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ

Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα.

Στην 48ωρη απεργία ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), καλώντας τους εργαζομένους στα ταχυδρομεία να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως (την Τετάρτη) και το Σύνταγμα (την Πέμπτη).

Στις συγκοινωνίες

Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Το μετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Τα τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στα λεωφορεία οι αποφάσεις πρόκειται να οριστικοποιηθούν αύριο.