Τη Διεθνή Εκθεση της Φρανκφούρτης υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν φέτος κάπου 280.000 άνθρωποι. Από ελληνικής πλευράς, οι εκδότες που πήγαν εκεί – όλοι στεγαζόμενοι στο περίπτερο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου – δεν ξεπέρασαν του δεκαπέντε – κρίση γαρ. Μοναδικός εκδοτικός οίκος που είχε δικό του, χωριστό περίπτερο, ήταν αυτός της γνωστής παρουσιάστριας για θέματα μαγειρικής, Βέφας Αλεξιάδου!

Στο 160 τ.μ. Εθνικό Περίπτερο, που οργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Βερολίνου και τον ΕΟΤ, παρουσιάστηκαν δύο θεματικές εκθέσεις: μία με λευκώματα επιλεγμένα από τον καθηγητή Δημήτρη Φιλιππίδη και μία με ελληνικά έργα μεταφρασμένα σε άλλες γλώσσες.

Το τελευταίο ήταν αναγκαίο προκειμένου να διαφημιστεί και το νέο πρόγραμμα Φράσις, που επιτρέπει σε ξένους εκδότες να επιχορηγούνται προκειμένου να μεταφράσουν ελληνικά βιβλία στη γλώσσα τους.

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» πάντως έκανε ειδική μνεία σε έλληνες συγγραφείς όπως ο -πολυδιαβασμένος στη Γερμανία – Πέτρος Μάρκαρης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Μάκης Καραγιάννης και ο Γιάννης Καλπούζος. Και διαπίστωσε ότι «οι Ελληνες, εν μέσω κρίσης, διαβάζουν κυρίως Ελληνες».