ΡΩΣΙΑ

H απόφαση του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει υποψηφιότητα για μια τρίτη προεδρική θητεία το 2012 δεν μπόρεσε να ανακόψει τη μείωση της υποστήριξης του κόμματός του, της Ενωμένης Ρωσίας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μόνο το 41% των Ρώσων θα ψηφίσουν το κόμμα, ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 65% που αποτελεί τον στόχο του.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανοί εισαγγελείς συνέλαβαν τον 45χρονο Τούρκο Αλί Ιχσάν, με την κατηγορία ότι ανήκει στο ΡΚΚ. Ο συλληφθείς πιστεύεται ότι ήταν αρχηγός της οργάνωσης στην περιοχή του Αμβούργου από το 2007 ώς το 2008.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αντιφατικές ενδείξεις δόθηκαν χθες για την τύχη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο. Την ώρα που ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, δήλωνε πως υποστηρίζει νομοθετικές αλλαγές με τις οποίες η Τιμοσένκο θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, η υπηρεσία ασφαλείας διατύπωνε εναντίον της πρώην πρωθυπουργού νέες κατηγορίες για διαφθορά.

ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

Επειτα από θύελλα επικρίσεων από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σταρ του Χόλιγουντ Χίλαρι Σουάνκ δήλωσε πως «μετανιώνει βαθιά» για το γεγονός ότι συμμετείχε στη συναυλία-πάρτι που έγινε στο Γκρόζνι για τα γενέθλια του Ραμζάν Καντίροφ (προσκεκλημένοι ήταν επίσης οι Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ, Βανέσα Μέι και Seal). Η ηθοποιός υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ο Καντίροφ κατηγορείται για εξωδικαστικές εκτελέσεις, απαγωγές και βασανιστήρια.