Ενας πρωτάρης, ο Πέτρος Κωνσταντινέας από την Μεσσηνία, ορίστηκε να διευθύνει το αυριανό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Για τον μεσσήνιο ρέφερι, που έγινε εφέτος διεθνής, αυτός είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ ομάδων του πρώην ΠΟΚ στην καριέρα του.

Αν και οι πληροφορίες ήθελαν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να προχωρεί στον ορισμό ενός πιο έμπειρου ρέφερι – όπως είναι ο Κάκος ή ο Σιδηρόπουλος, η ΚΕΔ έκανε την έκπληξη. Και ευχή όλων είναι να δικαιωθεί. Ο Κωνσταντινέας είχε γίνει γνωστός πέρυσι, από ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο. Το βίντεο αυτό είναι από τον αγώνα Ολυμπιακός – Ηρακλής (Ιανουάριος του 2011) στο οποίο εμφανίζεται να… εμψυχώνει τον Βασίλη Τοροσίδη με τη φράση «Πάμε παιχταρά μου», σε ένα παιχνίδι πάντως στο οποίο δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ο Κωνσταντινέας μιλάει πολύ με τους παίκτες και πριν από κάθε παιχνίδι συνηθίζει να τους μαζεύει και να τους ζητάει να τον βοηθήσουν.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Θέλει να τελειώνει με την συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής η Σούπερ Λίγκα και όρισε για την προσεχή Τρίτη τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Το αν θα μπορέσει πάντως να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση παραμένει ερωτηματικό. Αφού εκκρεμεί η απόφαση

για τη Δόξα Δράμας, το ερωτηματικό σχετικά με το αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος θα ασκήσει έφεση για την αθώωση του Λεβαδειακού παραμένει, ενώ την

ίδια ημέρα έχει ορισθεί η εκδίκαση της προσφυγής των ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Από τη διοργανώτρια διέρρεε χτες πως η κίνηση για ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου εντάσσεται σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση προς την Επιτροπή Εφέσεων και την ΕΠΟ να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς στο ξεκαθάρισμα των εκκρεμών υποθέσεων.

Κάποιοι άλλοι πάντως υποστηρίζουν ότι η πρόθεση της Λίγκας είναι να δώσει μια λύση στο θέμα που εκκρεμεί με πιο πιθανό σενάριο τον προβιβασμό στη Λίγκα του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας.