Ενα βήμα μπροστά και… ένα πίσω. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επενδυτικής κρούσης που έγινε στους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη από τον αμερικανό διαχειριστή της εταιρείας Cohen and Company. Η πρόταση για εταιρεία λαϊκής βάσης που έπεσε στο τραπέζι και η οποία μεταφέρθηκε στον μεγαλομέτοχο από τους δικηγόρους, δεν τον ικανοποιεί καθώς θεωρεί πως είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάει για τον ΠΑΟ. Η γνωστή εταιρεία που έχει πρόεδρο τον Ντίνο Κοέν και από φέτος άλλαξε και όνομα, Institutional Financial Markets, Inc., θεωρεί ότι στον λίγο χρόνο που είχε και δίχως να είναι παρών ο Τζίγγερ ή άλλος άνθρωπος της ΠΑΕ δεν μπορούσε να παρουσιάσει το πλάνο της και ίσως αυτό γίνει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

ΔΩΡΕΑΝ

Αν και δόθηκε ως παράδειγμα για την εταιρεία λαϊκής βάσης μια ομάδα του αμερικανικού φούτμπολ, η Green Bay Packers, και ένα πλάνο που εφαρμόστηκε στην Τσεχία, εντούτοις η διαφορά από την πρόταση που θέλουν να κάνουν στον ΠΑΟ είναι οι μετοχές του Βαρδινογιάννη να δοθούν δωρεάν στον κόσμο! Στην πόλη του Ουισκόνσιν αντίθετα, όπου έχουν μετοχές των πρωταθλητών του αμερικανικού φούτμπολ, οι μέτοχοι έχουν δώσει από 200 δολάρια.

Μάλιστα, κάποια πράγματα σημεία η κάθε πλευρά τα λέει με διαφορετικό τρόπο. Από την πλευρά Τζίγγερ ειπώθηκε αρχικά ότι δεν υπήρχε επενδυτής στη συζήτηση, κάτι που αργότερα το πήραν πίσω. Στη συνέχεια άφησαν να εννοηθεί ότι αυτή η μελέτη της Axiom Capital, της συμβουλευτικής εταιρείας που πρότεινε τους Κοέν, θέλει χρήματα από τον Παναθηναϊκό! Αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά αργότερα από τον Γιώργο Παναγιώτου, που μαζί με τον Σινκλέρ εκπροσώπησαν τη συμβουλευτική εταιρεία.

Ο Τζίγγερ θεωρεί ότι δεν έγινε πρόταση για συγκεκριμένο χρηματοδότη που θα πάρει τις μετοχές του και θα βάλει άμεσα χρήματα, αλλά παρουσιάστηκε ένα αρχικό πλάνο μηνών, δηλαδή πολύ χρονοβόρο, ενώ τα ταμεία είναι άδεια! Από τους Κοέν οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερα από 10 δισ. δολάρια, υπογραμμίστηκε πως «θα είναι εγγυητές για την οικονομική επιβίωση του συλλόγου».

ΜΠΡΑΒΟ

Η επιστροφή των διεθνών έφερε χαμόγελα στην Παιανία ενόψει του αγώνα στην Ξάνθη μεθαύριο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που είδε τον Ρούντολφ να είναι πανέτοιμος, έδωσε συγχαρητήρια στους έλληνες διεθνείς για την πρόκριση στο Euro 2012.«Μπράβο, πετύχατε κάτι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό», ήταν η ατάκα του πορτογάλου προπονητή, που ζήτησε να τα δώσουν όλα για νίκη στην Ξάνθη. Οι Κοτσόλης και Τοτσέ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Αποθεραπεία έκαναν οι διεθνείς Καραγκούνης, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Λαγός, Κουίνσι. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο 17χρονος Καπίνο. Να σημειώσουμε ότι στην ακριτική πόλη ο Παναθηναϊκός θα έχει 1.000 οπαδούς στο πλευρό του .