Παρά το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στον Νομό Θεσσαλονίκης, λίγοι είναι οι δήμαρχοι που προσανατολίζονται στη μίσθωση ιδιωτικών συνεργείων για την αποκομιδή.

Ενας από αυτούς είναι ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος από το καλοκαίρι είχε αποφασίσει να αναθέσει την αποκομιδή σε ιδιώτες. «Εχουμε 70 άτομα προσωπικό για 47 χωριά, γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να αναθέσουμε την καθαριότητα σε εργολάβο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, άλλωστε, έχουμε ήδη νοικιάσει κοντέινερ, όπου κρατάμε τα απορρίμματα που μαζεύουμε», είπε στα «ΝΕΑ». Ανάλογη απόφαση είχε πάρει και ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης, καθώς ο στόλος των απορριμματοφόρων του δήμου ήταν απαρχαιωμένος, ενώ και το προσωπικό ήταν ανεπαρκές. Τη λύση της μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων είχε επιλέξει προ μηνών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όταν παρουσιάστηκαν προβλήματα με τον στόλο των απορριμματοφόρων. «Οι εργαζόμενοι δουλεύουν, όμως είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ και ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι υπό κατάληψη. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι, αν δεν ανοίξει ο ΧΥΤΑ, δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή. Σε περίπτωση που λήξει ο αποκλεισμός και εφόσον υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, μπορεί να μισθώσουμε και πάλι ιδιωτικά οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιούν εργαζόμενοι του δήμου», είπε στα «ΝΕΑ».

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ανάθεσης σε ιδιώτες είναι ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης. «Δε θα ήθελα να μπω στη λογική των ιδιωτών, γιατί ενέχει κι άλλες παραμέτρους. Θα το σκεφτούμε μόνο ως προσωρινή λύση έκτακτης ανάγκης και αφού προηγηθεί διάλογος με τους εργαζομένους», δήλωσε.