< Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέρχονται από σήμερα όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για το νέο ενιαίο ταμείο (ΕΟΠΥΥ) αλλά και για τις περικοπές και απολύσεις. Ετσι, από σήμερα και όλη την επόμενη εβδομάδα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μείνουν χωρίς γιατρούς. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την εξαίρεση του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, όπως περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Παράλληλα, επιμένουν ότι πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές στις παροχές υγείας των ασφαλισμένων, που ορίζονται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή τους, «με την αποχώρηση των μόνιμων και συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ διαλύονται οι Δημόσιες Δομές της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας».

< Νέα ταλαιπωρία - για δεύτερη συνεχόμενη μέρα - περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς πλήρως ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και πάλι όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί. Από το πρωί σε λειτουργία παραμένει μόνο ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προσανατολιζόμενοι στην εξαγγελία νέας τριήμερης απεργίας αυτή τη φορά για την ερχόμενη εβδομάδα.

< Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ανακοίνωσε τελικά η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η Συνομοσπονδία με τη νέα της απόφαση επέκτεινε την εξαγγελθείσα εδώ και μέρες 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 19 του μηνός.