Η επίδειξη γιθνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Breitling Jet Team ιδρύθηκε το 2003 και αποτελείται από 8 αεροσκάφη L39 Albatros ενώ οι πιλότοι του σμήνους είναι από τους πλέον έμπειρους στην κατηγορία τους καθώς όλοι οι ιπτάμενοι είναι πρώην πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, με πτητική εμπειρία από 4.800 έως 7.000 ώρες πτήσης.

Είναι πολιτικό ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων με έδρα την Ντιζόν της Γαλλίας.

Είναι το μοναδικό ακροβατικό σμήνος παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αεροσκάφη τζετ

Το σμήνος  έχει εκτελέσει πάνω από 350 show  ενώ ενδεικτικό των δυνατοτήτων του σμήνους αποτελεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής και αρχηγός της ομάδας με πάνω από 10.000 ώρες πτήσεως, έχει ηγηθεί σε τουλάχιστον 2.600 πτήσεις σε 28 χώρες.

H εναέρια επίδειξη έχει διάρκεια 18-22 λεπτά, όπου εκτελούνται εντυπωσιακοί ακροβατικοί ελιγμοί κλειστού σχηματισμού, κατά μέτωπο πτήσεις, μενομομένοι ελιγμοί και συγχρονισμένη πτήση. σε σχηματισμό 8 αεροσκαφών ενώ η όλη εκδήλωση πληροί όλους τους Διεθνείς Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας και Ασφάλειας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από