Χθες, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως η Αθήνα συμμετέχει στις συζητήσεις για το «κούρεμα» του χρέους.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γιούνκερ, τον οποίο θα συναντήσει στις 18:00 σήμερα στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, στις 15:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας Έλιο ντι Ρούπο.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες ημέρες νέες τηλεφωνικές επαφές, τόσο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ όσο και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμοθι Γκάιτνερ, εν όψει και της επικείμενης συνόδου της G20, στις αρχές Νοεμβρίου.

Η προχθεσινή συζήτηση του κ. Παπανδρέου με την Κρ. Λαγκάρντ αφορούσε, πέραν της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της G20, το διευρυμένο EFSF και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ειδικότερα θέματα που αφορούν το ελληνικό χρέος, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την 6η δόση στο φως αξιολόγηση της τρόικας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου «θα έχει και όποιες άλλες επαφές κρίνονται απαραίτητες ενόψει και των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του G20».