Ηρθαν στην Ελλάδα από μωρά. Τα ελληνικά έγιναν για αυτούς η μητρική τους γλώσσα. Η πρώτη επαφή των ληστών με τα Καλάσνικοφ με την παρανομία έγινε περίπου πριν από έναν χρόνο. Πριν από έξι μήνες πέρασαν στις ληστείες και μέχρι τη σύλληψή τους, σύμφωνα με τη δικογραφία εις βάρος τους, διέπραξαν 23! Ο Αλέξανδρος Πέπα και ο Ενέα Πάνο έβγαζαν το χαρτζιλίκι τους δουλεύοντας «ντελιβεράδες» στον Νέο Κόσμο και στη Δάφνη. «Κολλητοί» από το Δημοτικό, έμπλεξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τα ναρκωτικά. Πέρυσι ο Αλέξανδρος Πέπα, ο Ερμίρ Μέτα και ο Ενέα Πάνο συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσότητας χασίς και ξεκίνησαν τα πάρε δώσε με την Αστυνομία. Πριν από έξι μήνες αποφάσισαν να ξεκινήσουν να κάνουν ληστείες για να εξασφαλίσουν λεφτά για το «πάθος» τους, όπως ισχυρίστηκε ο 20χρονος Πέπα, τον οποίο υπέδειξαν ως αρχηγό οι υπόλοιποι της συμμορίας. Αυτός βρήκε τα όπλα, αυτός διάλεγε και τους στόχους, αυτός «σκότωνε» τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA και τις μαρτυρίες των θυμάτων, συμμετείχε και στους βιασμούς.

Τις ληστείες τις κανόνιζαν συνήθως μετά τα μεσάνυχτα. Στην αρχή άρπαζαν ό,τι έβρισκαν. Ακόμη και για 5 ευρώ έβγαζαν όπλο. Ο στόχος τους όμως ήταν η μεγάλη «μπάζα». Ετσι πήραν τα Καλάσνικοφ και λήστεψαν και το κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη, στις 21 Σεπτεμβρίου, με λεία 80.000 ευρώ. «Δάσκαλος» του Πέπα ονοματίζεται ένας άλλος Αλβανός, ο Τίτι, ο οποίος αναζητείται μαζί με άλλους πέντε Αλβανούς, που επίσης φέρονται να συμμετείχαν στη συμμορία. Τις περισσότερες φορές δεν φορούσαν καν κουκούλες. Ετσι τα θύματά τους τους αναγνώρισαν εύκολα. Κυνικοί εμφανίζονται στις καταθέσεις τους οι κατηγορούμενοι:

Ιωάννα Ε.: Ο ρόλος της 16χρονης ελληνίδας φίλης του Πέπα, σύμφωνα με την Αστυνομία περιορίστηκε στην κλεπταποδοχή. Ωστόσο γνώριζε για τις ληστείες και κυρίως για τους βιασμούς χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στις Αρχές. Η ίδια κατέθεσε: «Τον Πέπα τον γνωρίζω περίπου 3 χρόνια και έχω μαζί του ερωτικό δεσμό. Με τους Ερμίρ Μέτα, Ενέα Πάνο, Λέλι, Σωκράτη Μενίκο, τον Τίτι και δύο με τρία άτομα ακόμα, κάνουν παρέα και ως ομάδα διαπράττουν ληστείες, κυρίως σε οικίες αλλά και σε κοσμηματοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Από τις αρχές Μαΐου ο Πέπα και οι συνεργοί του διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα, κυρίως κοσμηματοπωλεία. (…) Τα οπλοπολυβόλα τα προμηθεύονταν από άτομο στην περιοχή της Λούτσας».

Ενέα Πάνο: «Την πρώτη φορά πήγαμε στην περιοχή της Αργυρούπολης με ένα Ι.Χ. που είχε ο Πέπα και ήταν κλεμμένο, όπου εγώ κάθισα κάτω από το σπίτι και μέσα μπήκαν ο Πέπα και ο Λέλι ενώ ο Μέτα κάθισε κάτω μαζί μας. Ο Πέπα είχε ένα πιστόλι. Εμένα μου έδωσαν 200-300 ευρώ για τη συμμετοχή μου. Τη δεύτερη φορά πήγαμε στην περιοχή Παπάγου και οι τέσσερις. Μετά από λίγο με φώναξε ο Πέπα και ανέβηκα στον γ’ όροφο όπου ήταν μια κοπέλα μελαχρινή. Πήραμε διάφορα πράγματα και φύγαμε. (…) Εγώ πήρα 5 ευρώ διότι δεν βρήκαμε πολλά πράγματα. Και τις δύο φορές τα πράγματα τα έπαιρνε ο Πέπα».

Ερμίρ Μέτα: «Μετά τη σύλληψή μου για ναρκωτικά μου είπε ο Πέπα να κλέβουμε σπίτια και πήγα μαζί του και μαζί με τον Λέλι στα τέλη Ιουλίου σε σπίτι στη Γλυφάδα, σε σπίτι τρίτου ορόφου όπου ήταν ένας πατέρας με τον γιο του και ο Πέπα είχε ένα πιστόλι και τους ληστέψαμε. Μετά ο Πέπα, ο Πάνο και ο Λέλι πήγαμε στου Παπάγου. Τελευταία φορά πήγαμε στη Γλυφάδα όπου ήταν ανδρόγυνο και δύο μωρά όπου μπήκαμε και οι τρεις εκτός του Πάνο που δεν ήταν μαζί μας, όπου ο Πέπα και ο Λέλι έκαναν σε μια γυναίκα ασελγείς πράξεις».

Αλέξανδρος Πέπα: «Τους τελευταίους τρεις μήνες και οι τρεις μας (Πέπα, Ερμίρ Μέτα και Ενέα Πάνο) μπλέξαμε με ναρκωτικά. Εγώ κάνω χρήση χασίς και οι άλλοι δύο κοκαΐνη. Επειδή δεν είχαμε λεφτά, έδωσα σε έναν Αλβανό 500 ευρώ πριν από περίπου τρεις μήνες και μου έφερε ένα περίστροφο. Από τότε με τους άλλους δύο συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποιες ληστείες. Συνήθως ήμασταν τρεις ή δύο διαφορετικοί κάθε φορά. Εγώ έχω πάει από όσο θυμάμαι σε δέκα περιπτώσεις. Δεν θυμάμαι να πω ακριβώς τις ημερομηνίες. Θυμάμαι να έχουμε πάει σε Γλυφάδα, Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Τα όπλα που βρήκατε στο σπίτι (δύο Καλάσνικοφ) μου τα έδωσαν κάποια άτομα από την Αλβανία για να κάνω ληστεία σε μαγαζί γιατί από τα σπίτια δεν έβγαζα πολλά λεφτά. Τελικά δεν έκανα ληστεία σε μαγαζί και τα όπλα έμειναν σπίτι. Ζητάω την επιείκεια του δικαστηρίου και ζητάμε συγγνώμη από τα άτομα που ληστέψαμε».

Ο Σωκράτης Μενίκος και ο Ερβιστ Μέτα αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στη συμμορία, ενώ με τις καταθέσεις τους, τους αθώωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.