Ενας θεσμός που συνδυάζει τα πρώτα βήματα του κινηματογράφου με δημιουργίες νέων μουσικών (με ελεύθερη είσοδο) είναι το 3ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου που αρχίζει τον Ιούνιο. Ελεύθερη είσοδο όμως θα έχουν και οι προβολές κλασικών ταινιών στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κάθε Τετάρτη. Στο πρόγραμμα εντάσσονται το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (26/10 – 2/11) και το Βicycle Film Festival 2011, που φέρνει στη μεγάλη οθόνη ποδηλατοβόλτες και ποδηλατικούς αγώνες (8-11/12).

«Οι Ελληνες της Ευρώπης» αποκαλύπτονται σε μια σειρά από συναυλίες (19-23/11). Οπως το δίδυμο Othon & Tomasini από τη Βρετανία, ο πιανίστας της τζαζ Μπερτ φαν ντεν Μπρινκ με τη Μαρία Μαρκεσίνη και τον Μίμη Πλέσσα και ο Γιάννης Ζώτος. Προηγείται η συναυλία «Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας» με ποιήματα, μελοποιημένα από την Πηγή Λυκούδη, των Κωστή Παλαμά, Γεωργίου Δροσίνη, Λάμπρου Πορφύρα, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Μόντη, καθώς και των συγχρόνων Γιάννη Π. Ιωαννίδη και Λευτέρη Παπαδόπουλου (4-5/11).

Στο εικαστικό κομμάτι, η πρώτη έκθεση φωτογραφίας με άξονα κυρίως τη μόδα του Τάκη Τσαντίλη «The corporate series» (12-29/10), ενώ ο καθηγητής ιατρικής Κώστας Σπυρόπουλος καταπιάνεται με τα πινέλα και τις κατασκευές για να παρουσιάσει «Ανθρώπινες μορφές στο σύγχρονο αστικό τοπίο» (7/12 – 8/1).